Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Kerion "Cloudriders Part 2: Technowars"

av yngve

Cloudriders Part 2 Technowars 34919979 FrntlSelskap: Beyond The Storm

Release: 30.10.15

Franske Kerion tilbyr symfonisk metal.

Jeg har vært innom denne gjengen før, og uten at jeg husker veldig mye, mener jeg å kunne spore en entusiasme knyttet til bandnavnet. Da var det bare å hive seg rundt, skyve spillerluken igjen og vri volumknappen mot høyre.

Kerion@Facebook


Og joda, når jeg leser gjennom presseskrivet, dukker selskapet Metalodic opp, der var det en knagg å henge det på. Metalodic ble jo distribuert av Norse Music her i Norge, og når jeg begynner å spa litt i hukommelsen, kommer det noen minner. Rart med det, når man får så mye, og hører ditto, er det ikke lett å huske tilbake og plassere band man har vært innom før. 

Musikken som dukker opp på Cloudriders part 2 er arrangert litt annerledes. Det miner litt om slik Luca Turilli tenker, en blanding av streit metal og klassisk musikk.

Lyden er pompøs, bra, underbygger det mangfoldige musikalske uttrykket kult, og det meste av gitarsoloer, rytmiske krumspring og Floras vakre stemme finner sine plasser. Mulig er Flora litt snill, men hun er, selv om hun er hovedvokalist, bare en del av det hele. Bandet arrangerer såpass mye inn i låtene at det ikke gjør noe at hun har litt pusete stemmebånd. 

Skiva er vel verdt lytte gjennom, selv om det er bedre aktører i denne skuffen. Selv holder jeg en knapp på nevnte Luca, men Kerion har absolutt noe å gjøre i musikkscenen. 

7/10

Tracklist:

  1. Riders Theme (Intro)
  2. The Legacy
  3. Take Me On!
  4. Rise Of The Rebellion
  5. Iron Soldier
  6. Heart Of Steel (Metal Heart)
  7. Spirit Of The Wood 
  8. In Silence
  9. The Brotherhood
  10. Riding Clouds
  11. Children Of Sky And Sea
  12. Technowars
  13. Riders Theme (Outro)