Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Freedomination "The Stand"

av yngve

8a695506 9edf 4c41 852e Aa776723747cSelskap: Private

Release: 14.01.15

Finske Freedomination spiller metal med melodier og thrashelementer.

Bandet ligger i et grenseland mellom metal og thrash, de benytter en del melodier og havner da mellom to stoler. Men det er ikke nødvendigvis negativt, selv om dagens metalscene ofte begjærer rendyrkede saker. Og det som faktisk var en gang, er ikke det som representerer de forskjellige sjangrene idag. Freedomnation er et slikt band, et band som leverer musikk som gjerne kunne ha kommet den gang, men det er også et band som beveger seg veldig balansert mellom de tre formene jeg nevnte innledningsvis; thrash, melodi og metal. Kanskje litt kjedelig for thrasherne i dag, litt for lite power for de som liker det på den måten og ikke nok rendyrket metal for fans av den biten. Men, Freedomination har et eller annet, de ar noe det ikke florerer av, og det er et svært bra utgangspunkt.

Freedomination@www

Freedomination@Facebook

Produksjonen er bra, låtene er arrangert ok, selv om de hadde hatt godt av et tupp i ræva på enkelte partier, de er dyktige musikere og jeg leser i presseskrivet at de er sultne. men det er noe ved denne litt sjangerløse greia jeg henger meg litt opp i. Vokalen for ex, den er litt røff, litt type thrash ala Sacred Reich, men så slenger de plutselig inn noen powerhyl. Låtene spenner også bredt, første ut er en midttemposak som ikke helt løsner, de to neste er litt kjappere og er litt mer åpne i lydbildet. Tower Of Power, sistemann ut, kunne faktisk ha vært en Annihilator-låt, og når man ser at Jeff Waters selv har gjestet på en solo på en tidligere demo, kan man jo ane en inspirasjon? Nyere Annihilator i så måte. 

Karakteren er kanskje litt lav, men sterk, og jeg hadde gjerne kunne tenkt meg en hel skive for å lettere høre bredden og repertoaret bedre. 

5,5/10

Tracklist:

  1. The Stand
  2. Unleash Hell
  3. Tower of Power