Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Evil "Shoot The Messenger"

av arni sørlie

Shoot The Messenger Import Evil 32903695 3536639298 FrntSelskap: Mighty Music/Target Group

Release: 26.03.15

Dansk kultband med kun to medlemmer, og dette er første slippet siden ep-en Evil Message kom i 1984.

Med den EP`n var de visst med å skapte speedmetallen slik vi kjenner den fra 80-tallet. Jeg følte plutselig at jeg ikke hadde fulgt med i timen, for dette var helt ukjent for meg. Heldigvis fikk jeg denne platen å mene på, så kunnskapen ble oppgradert, og Evil Message skal definitivt sjekkes ut!

Tilbake til dagnes slipp. Det er hovedmann Freddy Wolf som lager all musikk og spiller alle instrumenter, utenom hals, det har han fått Søren Nico til å gjøre. At de enda har en fot, eller ca. hele kroppen godt plantet i 80-tallet, det er helt sikkert. Jeg håpet jo på litt fyriga saker, med masse doble duser, og elleville tempos på riffene, men som ofte skjer; forventninger kan ødelegge. Passe streit heavy metal med masse triks fra nevnte epoke, en ikke mer enn grei produksjon og en vokal som i lengden ble veldig maset i hørselskanalen. Altså, produksjonen er for så vidt grei den, men det låter litt demo av gitarer og lydbildet er litt…..ja, det er noe som ikke treffer skikkelig her. Kan det være at det er mastret så hardt at det ikke er luft i det lengre? 

Det dukker opp riff som er frekke, temaer som får smilebåndet til å jobbe, og minner fra en ungdomstiden da dette var sjangeren man hørte på døgnet rundt. Dessverre er det for mange av dagens band som greier å gjøre det samme, men med langt større suksess. Shoot The Messenger greier ikke å klatre opp på blant eliten, det blir for kjipt. 

Evil@Facebook

Klart man sjekker ut om man har sjangertro ører, men jeg er redd mange vil la Evil gå forbi i stillhet.

5/10

Tracklist:

  1. It’s Here
  2. Darker Side of Mother Nature
  3. Shoot the Messenger
  4. I Could Be Your Hero
  5. Big Show
  6. Keep It True
  7. Move
  8. World War 666