Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Enforcer "From Beyond"

av yngve

482049Selskap: Nuclear Blast

Release: 27.02.15

Enforcer imponerer, men samtidig har de bare kopiert og finpusset gammelt gull.

Jeg er litt uenig med meg selv hvor fett dette egentlig er, og jeg må medgi at jeg ikke helt er med på denne retrogreia mange (spesielt svenske) band driver på med. De har sin misjon, sine fans og er flinke, men mulig jeg begynner bli en gammel grinebiter? :).

Enforcer@Facebook

Man ser seg tilbake, kopierer alt; lyd, angrepsvinkler, image, hva låterne bør hete etc. Om dette ikke plager deg, at du bare er ute etter drivende og sjangetro oldschool metal, ikke gidd å prøv å diskuter med meg en gang :). 

Isolert hører jeg et sultent band, men som samtidig har gjort en del og som kanskje tvinges til å tenke litt annerledes i neste runde? From Beyond er uansett et album som ligger tett opp mot en del av de energiske nwobhm-banda, og en kraftig bit 80-talls pure heavy metal. I låter som Hungry They Will Come sniker det seg inn referanser til Tokyo Blade, og det er jo aldri feil. Faktisk har vokalisten en stemme som ikke er så ulik. Også Maiden-influensene, som Tokyo Blade også hadde, gjør Enforcer til et ok band å henge med. Det er ikke et band Maidenfans automatisk vil like, men hør på en del av drivet, noen av soloene og riffene, kanskje du som meg få litt vibber til de par første albumene fra Harris og co? Bare hørt på The Banshee :).

Aberet med Enforcer for meg er at jeg gikk litt lei etter en tid, men mulig den holder seg? Det er litt tidlig å mene noe om det. Jeg skal se de live på Tons Of Rock, og har sett de tidligere, om jeg melder meg inn i fanklubben tror jeg ikke, men det er et band som absolutt har noe å komme med, og i mengden retroband er Enforcer helt klart i toppsjiktet.

7/10 (litt svak)

Tracklist:

  1. Destroyer
  2. Undying Evil
  3. From Beyond 
  4. One with Fire 
  5. Below the Slumber
  6. Hungry They Will Come
  7. The Banshee 
  8. Farewell 
  9. Hell Will Follow 
  10. Mask of Red Death