Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Embrace of Thorns "Darkness Inpenetrable"

av rune stordahl

A2739774908 16Selskap: Nuclear War Now! Productions

Release: 13.04.15

Småfengende, velprodusert og mørk Death Metal, der har du Embrace of Thorns i et nøtteskall.

Bandet er fra Hellas, de har holdt det gående siden 1999 og dette er deres fjerde fullengder, men kvartetten er et nytt bekjentskap for meg. Når det er sagt kjenner jeg til noen av de andre bandene medlemmene er involvert i, deriblant Burial Hordes, Acrimonious og Necrovorous. Det er dog band som er adskillig sortere orientert enn hva de bedriver tiden med i Embrace of Thorns.

For her er det altså Death Metal det dreier seg om, selv det må sies at musikken har sorte kanter. Soundet heller i retning av den mørke og brutale varianten av Death Metal som trekker inspirasjon fra både War Metal og Bestial Black Metal. Vokalen er ikke typisk dødsrallingen til mer tradisjonelle Death Metal-band, og det blir nok riktigere å trekke inn adjektiv som mørk, raspende og demonisk for å beskrive stemmebruken hos grekerne.

Musikken må sies å være av den aggressive typen, men de er langt unna de mest kaotiske og voldelige i klassen. Til det fremstår materialet deres som for kontrollert og velspilt. Om det ligger i spillingen, produksjonen eller selve måten riffene er kreert på, er jeg ikke sikker på, men i mine ører er iallfall det med å å gjøre Darkness Imprenetrable til et mørke som ikke er så ugjennomtrengelig som de skal ha det til.

Skiva tok noen runder for å sette seg og gestaltet tilsynelatende et voksepotensial utover helt greit-nivået. Nå, etter et par-tre-fire måneder og sporadiske lyttinger, er jeg i grunn tilbake der jeg startet. Skiva fremstår som variert og bra – tidvis er den riktig så barsk også – men noen stayer her i hus blir den nok ikke.

Embrace Of Thorns@Facebook

6.5/10

Tracklist:

  1. Of Morbid Existentialism & Unholy Sorrow
  2. Sons of Fire & Brimstone Levitate!
  3. My Hermetic Quest for Thy Blackest Temple
  4. Darkness Impenetrable
  5. Erect Bloodstained Totems
  6. At the Antipodes of Chastity (Hail the Sons of Cain)
  7. I Die Therefore I Exist
  8. Charon's Ride over Wasteland
  9. Der Grausame Aspekt der Menschlichen Wirklichkeit
  10. Aiwass Arisen