Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Digression Assassins "Merkaba"

av yngve

12027634 885023311547018 6500088260766135638 NSelskap: Private

Release: 27.12.15

I bunken av skiver som ligger på overtid er det mange, blant annet Digression Assassins.

Digression Assassins@Facebook

Sakset: "Digression Assassins creates the sort of music that will take you out of your comfortzone and demand that you think. With angular stabs of guitar,obsessive-compulsive percussion and haunted vocals it’s music that will rearrange your understanding of what heavy music should, and can, sound like."

Musikken er ikke lett å båssette, den er kvalitetssikret, den har driv, spennende melodisk kraft og instrumentering som krydrer svært bra. Jeg har et par band jeg kunne trukket inn, men det er kanskje like greit å ikke gjøre det, hør helle selv i Bandcamp-spilleren under her. Sjekk for eksempel ut åpningskuttet, den over ti minutter lange The Traveller, med sitt nyyyydelige stemningsfulle ytre og sitt varierte landskap.

Bandet er fra Sverige, men jeg mistenker at medlemmene har en annen bakgrunn da navnene ikke er type Svensson. Dette forklarer kanskje litt av den mangfoldigheten de har, disse tonene, instrumentene, de legger inn en del av. 

Stilen? På Facebook står det Progressive/Hardcore/Metal/Rock, som i og for seg lett kan forklare partier og bestanddeler, men helheten er ikke lett å henge på noen av disse knaggene. Det progressive er absolutt en ledende faktor, metallen er der, men smeltet sammen er dette noe man må høre for å finne kjernen til. 

Musikalsk er dette spennende, det skjer noe hele tiden, det er plenty av frekke løp fra alle medlemmene, man kjeder seg ikke. Jeg var litt usikker på om dette var en åtter eller rett under, men siden skiva engasjerer såpass mye, velger jeg å trekke de opp til åtteren.

8/10

Tracklist:

  1. The Traveller 
  2. Canopus
  3. Eclipse
  4. Cast for a minimum life
  5. She married madness
  6. Earth is dead