Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Deluge "Æther"

av ruben haug

A3477706944 16Selskap: Les Acteurs de l'Ombre Productions

Release: 19.09.15

Nok ei plate fra Les Acteurs de l'Ombre Productionssom ikke har vært enkel å fortære. Denne gangen er det mest vokalen som holder igjen entusiasmen. Stilen blir beskrevet som en miks av black/ekstrem metal og post-hardcore, og det kan nok passe det.

Dette er debuten til franskmennene, og jeg skal si det først som sist, hadde de hatt en annen vokal ville jeg nok likt dette svært mye bedre. For musikalsk sett sparket dette ganske godt fra seg. Både de kjappe og brutale partiene, og når de velger og roe det litt ned. Men så har de denne anmasende vokalen som nesten hele tiden ligger i hardcoregata, og den blir det bare rett og slett for mye av.

Så la oss glemme vokalen litt og heller fokusere på musikken. Selv om dette tidvis er ganske ekstremt veit de å roe ned, kjøre på meg litt seigere parti. Mer som i sludgegata kan man si. Og ofte med lyder av regn som bakteppe, noe som fungerer veldig godt syns jeg. Litt ekstra dimensjon der. Når de kjører på er det full pupp, blastbeats, riffraff og tungt som faen. Blandingen av det brutale med det rolige og seige tiltaler meg, og dermed irriterer det meg så grenseløst at de ikke kan ha en bra vokal også. Det ødelegger nemlig en hel del for meg.

Det bandet ville ha tjent på hadde vært litt mer variasjon riffmessig. Det låter litt likt etter hvert. 55 minutter er mye tid å underholde, og det skal være godt gjort å holde noen på tå hev så lenge. Der er de ikke.

Produksjonsmessig må jeg nevne at dette er helt rått. Lydveggen som treffer deg er skikkelig tung og herlig. Så, som du skjønner har denne plata sine plusser og minuser...

Deluge@Facebook

Som sagt, musikalsk sett er dette veldig spennende og bra saker til tider. Man savner mer variasjon og en annen vokalist. Da tror jeg dette treffer godt!

6,5/10

  1. Avalanche 
  2.  Appât 
  3.  Mélas | Kholé 
  4.  Naufrage 
  5.  Houle 
  6.  Klarträumer 
  7.  Vide 
  8.  Hypoxie 
  9.  Bruine