Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Chaos Moon "Amissum"

av steinar selstø

A0641215497 16Selskap: Hellthrasher

Release: Mars 16

I ventetiden mellom to fullengdere har Chaos Moon valgt å slippe en EP. Hellthrashers CD-versjon inneholder to ekstra spor sammenlignet med bandets selvutgitte digitale utgave, og det sier seg dermed i aller høyeste grad selv hvilken versjon man bør koste på seg dersom man liker det Chaos Moon står for. 

Chaos Moon@Facebook

Bandets black metal er ikke utypisk tiden. Nokså lange og alltid monotone låter breddfulle av flott atmosfære er liksom ikke nytt og ukjent krutt. Chaos Moon gjør seg allikevel ikke på noen som helst måte bort. Dette er black metal av solid kaliber som frister til gjentakelse.

Velkjente virkemidler til tross altså, skaper man en atmosfære så klam og frysende ubehagelig som duoen her gjør, betyr manglende identitet mindre. Gitarene maler fram hypnotiske melodier, rolige og ambiente partier beriker og produksjonen bidrar i stor grad til det følelsesladde uttrykket. I tillegg lurer den grimme vokalen, når den først brukes, langt bak i lydbildet og fremstår mer som et instrument hvis intensjon er å skape uhygge snarere enn å være tradisjonell vokal. 

Selve låtene er ikke alltid de mest spennende. Melodiene har ofte en anonym kvalitet som gjør at Amissum rett som det er sklir bak i bevisstheten og ender opp som bakgrunnsmusikk. Det hadde heller ikke skadet med et par hakk mer egenart fra låt til låt.

7/10 

Tracklist

  1.  Amissum
  2.  Resurrection I 
  3.  Resurrection II 
  4.  Resurrection III 
  5.  To Transcend the Spine 
  6.  Illusions of Dusk and Dawn