Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Cemetery Lust "Screams of the Violated"

av rune stordahl

A3081357651 10Selskap: Hell's Headbangers

Release: 04.09.2015

Denne var bedre på papiret, men den har absolutt sine øyeblikk.

Screams of the Violated er en gjenutgivelse av ei skive som ble sluppet i 2012 på et mindre selskap, og Hell's Headbangers syns den fortjente et større publikum. Den tanken er jeg med på, uten at jeg kommer til å bli noen gigafan av Cemetery Lust.

Presseskrivet drar fram gammel tysk Thrash, Bay Area Speed Metal og Sør-Afrikansk Proto-Death Metal når de skal beskrive den amerikanske kvintetten og det gjorde meg nyfiken. Jeg er på ingen måte en kjenner eller ekspert på noen av delene, men jeg skjønner hvor de vil. Sjøl får jeg vibber til ekstremmetall-scenen rundt midten av åttitallet, før sjangerbevisstheten gjorde seg gjeldende. Riffingen er så avgjort thrasha, men her er også blastbeats i lag med Grind-aktig tremoloharving på E-strengen. Uten å ha lagt altfor mye arbeid i å plukke bandreferanser, så går tankene mine i retning av Possessed, Slayer, Death og Terrorizer.

Ankepunktene, til tross for at det er mye kult her, er nettopp at det blir med et parti her og et parti der (selv om noen av låtene har opptil flere når sant skal sies). De har mange ekstremt rå og barske riff, men generelt er summen av enkeltdelene høyere enn helheten, hvis det ga noen mening? Og så er det ikke til å komme vekk fra at stakkato fresevokal med typisk Slayerfrasering blir for monotont i lengden, iallfall for mine ører.

Cemetery Lust@Facebook

Platas beste låt heter Possessed Confessions og bør sjekkes ut, enten du har tenkt å kjøpe skiva eller ei. Ellers er ikke Screams of the Violated noen skive som kommer til å få høy rotasjon her i hus, men ei låt i ny og ne kan det bli. Karaktermessig var jeg litt frem og tilbake, og sekseren er kanskje noe urettferdig med tanke på alle de gruseriffene de faktisk disker opp med, men det får våge seg. Hvis du nikker gjenkjennende til sjanger-referansene er det stor sjans for at du liker dette langt bedre enn meg.

6/10

Tracklist:

  1. Throw the Switch
  2. Perverted Aggressor
  3. Sexual Maniac
  4. Resurrected Whore
  5. Black Angels of Hell
  6. Demonic Dementia
  7. Possessed Confessions
  8. Night of the Creep