Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Blind Guardian "Behind The Red Mirror"

av yngve

Beyond The Red Mirror 30729817 FrntlSelskap: Nuclear Blast

Release: 30.01.15

Hva har så tyskerne å komme med denne gangen?

Jeg er nok i utgangspunktet feil fyr til å anmelde dette, mest fordi jeg aldri har falt for bandets metal, eller vokalen. Samtidig kom filene til meg, og slik systemet fungerer er det ikke filer jeg kan sende fra meg, derfor ble de liggende på min pc :).

Mitt største aber er vokalen, jeg finner ikke veldig mye positivt å si dessverre, men skreller du bort dette, skal jeg medgi at musikken under har mye kult ved seg. Egentlig liker jeg litt pompøs, progressiv og symfonisk metal, så i utgangspunktet burde dette tiltalt meg. Men, jeg har prøvd, jeg har til og med kjøpt skiver for å sjekke skikkelig og gi de en sjanse, men jeg har endt opp med å gi bort alt jeg har handlet. 

Blind Guardian@Facebook

Det jeg hører er et band som blander sin powermetal med progressive elementer, som arrangerer ganske dramatisk, og som stapper låtene altfor fulle av detaljer. Det er sjelden det er rom og luft her for å si det mildt. Ikke alle krever det selvsagt, er du der smilte du sikkert fra øre til øre når denne kom, og har bestilt alle utgavene. 

Mange av låtene låter ganske likt slik jeg hører det, det er ikke så veldig stor innovasjon i arrangering og rytmikk som man kanskje vil tro, men det er og blir vokalen, som er ganske repeterende, som holder igjen. Detaljer er det hauger av på den over time lange skiva, og det spilletekniske kan man vel ikke annet enn applaudere, men som band og skive hører jeg et band som dessverre ikke gir meg så altfor mye. 

Nå kan der som virkelig er inne i dette begynne å spise blyantene, og som vanlig tar jeg diskusjoner og gir de som vil sende inn anmeldelser for å balansere mulighet til det.

5/10

Tracklist:

  1. The Ninth Wave
  2. Twilight Of The Gods
  3. Prophecies
  4. At The Edge Of Time
  5. Ashes Of Eternity 
  6. The Holy Grail
  7. The Throne
  8. Sacred Mind
  9. Miracle Machine
  10. Grand Parade