Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Black Sites "In Monochrome"

av yngve

15391031 1775615882701966 7785940853699741686 NSelskap: Mascot Records

Release: 17.02.17

Amerikanske Black Sites flørter med både metal og prog. 

Black Sites@Facebook

Vi leser at gitaristen Mark Sugar forlot en sjanger for å satse på noe annet, og med det begynner turen sammen med Black Sites. Greia er at fyren har vært hjernen bak det extreme bandet Trials, som slapp tre skiver før de splittet nylig. Nå er det tilbake til det som Mark ble inspirert av i tidlig alder; gammel metal, prog hardrock. 

Musikken er metal, men med mye trøkk, stemning og hint til alt fra Opeth til gammalheavy - og en anelse tung grunge faktisk. Det er et rart band slikt sett, for det er ikke veldig tydelig hvor de ønsker å legge seg, det er mer et band som kjører på med sitt og lar inspirasjonene snike i skyggene. 

Noen låter er svært spennende, andre havner i et litt kjedelig hjørne for meg. Men det er et variert album, og et som både har metalliske kanter, progressive sømmer og et mørke. For det er et lite mørke her, en anelse dysterhet som siver ned i både instrumenter og vokal.

At plateselskapet tydelig ikke vet forskjellen på thrash og trash avsløres, men jeg skjønner jo at når de henviser til låten Locked Out - Shut Down, det er den røffe varianten vi snakker om :). Dette er også en låt som kan minne om Trials, men uten de extreme moderne vibbene.

Et greit album dette, ikke et band jeg umiddelbart hiver meg på, men et album jeg ikke ser noe galt i å anbefale. Det er nok litt i tiden å spille metal med litt røtter fra glansdagene, men Black Sites er nok ikke helt der at jeg stempler de som retro, de har en ok egen greie gående, og hvor det ikke stjeles fra fortiden men lånes her og der og blandes i brygget. Første kutt under her er for eksempel ikke så langt unna å låte som Sahg, som jo er kjent for å nettopp låne og lage eget.

6,5/10

Tracklist:

  1. M fisto waltz
  2. Dead languages
  3. Monochrome
  4. Burning away the day
  5. Hunter gatherer 
  6. Watching you fall
  7. Locked out - shut down
  8. In the woods
  9. The tides