Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Battle Beast "Unholy Saviour"

av yngve

UnnamedSelskap: Nuclear Blast

Release: 09.01.15

Bandet er tilbake, ny skive med klisjeene i kø.

Mange liker trygge valg, at band ikke forsker og tuller for mye, og det respekterer man jo, Selv liker jeg mange band som holder tøylene stramme og ikke går utenfor de satte rammene. Spørsmålet er vel heller hvor mange nye slike aktører vi trenger. 

Battle Beast er melodiske, vet hva de gjør og følger oppskriften til punkt og prikke. Jeg er ikke helt happy med alt av gitarlyd, det låter litt smurf, uten at jeg helt klarer å forklare mer utdypende. Det gjelder ikke i alle partier, men av og til får jeg en feel på at låten plutselig går på dobbel speed.

Battle Beast@Facebook

Noora har en kraftig vokal, og i de fleste tilfellene er det velfungerende innsatt fra damen. Jeg er ikke fan av alle låtene på skiva, det er ikke alltid jeg får foten. Noen ganger er et bandet og vokalen, noen ganger er det musikken under jeg ikke helt får beinet for i samspill med vokalen. Men, det er smak og behag, det som er sikkert er at fans av klassisk metal, da med overvekt av fart og drive i type power, bør smile bredt av dette. 

Et par spor frekket seg litt ekstra; I Want The World og Speed And Danger. Siste der gikk fort, og her viser madammen seg bra fram. I låter som Touch The Night (Come on! er det et popband vi har med å gjøre?) og The Black Swordsmen (som er en semiballade, kurant men til tider litt søt) faller det litt ut for meg. Også sistelåten, Angel Cry, blir for suppe. 

Veldig sprikete skive, fra det tunge til det kjappe, fra det rolige til det flaue, dette er en middels skive totalt sett, selv om noen sanger fortjener maks fokus. 

6/10 (svak, nesten en femmer)

Tracklist:

  1. Lionheart 
  2. Unholy Savior 
  3. I Want The World….And Everything In It 
  4. Madness 
  5. Sea Of Dreams 
  6. Speed And Danger 
  7. Touch In The Night 
  8. The Black Swordsman 
  9. Hero’s Quest 
  10. Far Far Away 
  11. Angel Cry