Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

BAT "Cruel Discipline"

av rune stordahl

10559697 1571371299741499 7272503967794949888 NSelskap: Hells Headbangers

Release: 17.03.2015

Knalltøff syvtommer med to eksklusive låter som er vel verdt å få med seg!

Presseskrivet tagger BAT som speed metal, og da vedgår jeg at det ikke er en sjanger jeg er særlig bevandret i, så jeg får bruke de referansepunktene jeg har til å trekke paralleller med. Trioen i BAT har fartstid fra blant annet DRI og Municipal Waste, kanskje det sier deg mer enn det sier meg? Bandnavnene er selvfølgelig kjente, men det er ikke band jeg har brukt tid på eller prioritert å sjekke ut.

Bortsett fra noen få sekunder med kvinnelige stønnelyder på tittellåta, er låtene rett på og skåret til beinet. Og det skulle forsåvidt bare mangle da de er unnagjort på (meget) knappe fem minutt. Det er full peis, topp stemning, drivende god riffing og generelt barsk attitude. I mine ører kan de minne om et mer punka og rock n' roll-basert Metallica anno Kill 'em All med Cronos på vokal. Mulig at Yngve hadde naglet dette bedre, for jeg tror dette er nærmere hans musikalske domene enn mitt, men jeg digger det nå likevel (:) - Yj).

BAT@Facebook

Låtene har høy gjennspillingsfaktor og de har gått på repeat flere ganger om dagen i alle mulige settinger, og med samme utfall hver gang Rule of the Beast toner ut: bare en gang til! Kort og konsist og fengende som fy. Dette er som sagt eksklusive låter og en forsmak på skiva som kommer senere i år på samme selskap. Fra å være et band jeg var fullstendig ukjent med, har de plutselig sust oppover prioriteringslista for 2015. Litt synd at disse låtene ikk kommer med på fullengderen, for det hadde de sannelig gjort seg fortjent til, men forhåpentligvis har de mer krutt av dette kaliberet på lager.

PS. Jeg skulle gjerne sagt noe om kvaliteten på det fysiske produktet også, men jeg sitter bare med de digitale filene.

8/10

Tracklist:

  1. Cruel Discipline
  2. Rule of the Beast