Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

At the Gates "War With Reality"

av yngve

10615450 750115925049726 5014196218407712703 NSelskap: Century Media

Release: 27.10.14

Svenske At The Gates leverer her en noe annerledes skive kontra det de gjorde i starten, på de skivene folk anser som klassiske. 

Det er en mye mer moderne angrepsvinkel her. I noen tilfeller tar jeg meg i å tenke Haunted når jeg hører dette, men det er altså At The Gates som snurrer.

At The Gates@Facebook

Musikken er ganske rå, noe er i grenselandet til black, noe er veldig intenst thrash og noe låter skikkelig dødsmetal. Det er vokalen som for meg gjør skiva litt langtekkelig. Det er ikke det at det låter for moderne, at dette ligner på de mer oppdaterte metalcorebanda, for vokalen er oldschool om du setter deg inn i greia, men den er litt for upfront slitsom. 

Bandet er, om jeg husker riktig, i original form. Det er i seg selv imponerende. Om de overgår seg selv eller gjør bedre saker nå enn før må bli opp til deg å bedømme, naturligvis, men jeg vil nok tro de fleste fans av bandet fortsatt holder de par første skivene som de beste. 

Isolert er War With Reality helt grei. Den inneholder mye fet riffing, kul men litt lite minneverdig tromming, god produksjon og en vokal som altså kan bli litt mye. På et plan minner han om Martinez i det kristne extremmetalbandet Vengeance Rising, men her hos At The Gates er musikken ørlite mer stemningsfull og groovy, og jeg fikk ikke helt foten for kombinasjonen over tid.

Fett nok dette, man venner seg nok til det vokale, og lytter du i hovedsak kun på det instrumentale er det mye kult. Men det er også en stor del likheter ute og går, mange av ideene og låtene går litt i samme tralten, synes jeg.

6/10

Tracklist:

  1. El Altar Del Dios Desconocido
  2. Death And The Labyrinth 
  3. At War With Reality
  4. The Circular Ruins 
  5. Heroes And Tombs
  6. The Conspiracy Of The Blind 
  7. Order From Chaos 
  8. The Book Of Sand (The Abomination) 
  9. The Head Of The Hydra 
  10. City Of Mirrors
  11. Eater Of Gods
  12. Upon Pillars Of Dust