Karmøygeddon 23 B

Xentrix "Bury The Pain"

av yngve

Xentrix 19Selskap: Listenable Records

Release: 07.06.29

Uk-thrasherne prøver seg igjen.

Xentrix@www

Med gitarist og trommeslager igjen fra den klassiske besetningen, drar Xentrix igang med sitt første album siden 1996. Slikt sett er det et imponerende slipp dette. Bury The Pain låter fett, ligger i gata de en gang lå, og gjør strengt tatt ikke bort seg i dagens scene. Men det er allikevel ganske kjedelig.

Nå er nok jeg litt fordomsfull, for jeg likte ikke bandet den gang da heller. Riffene og låtene er for streite, litt for fantasiløse. Et helt ordinært thrashband som, uten å mene det bokstavelig, spiller samme sang igjen og igjen. Om det har noe med at jeg liker litt mer sprell og variasjon i thrashen min kan være en grunn til at denne skiva og bandet ikke treffer, men samtidig vet jeg ikke hvor aktuelle de er i dag heller. Jeg håper jo jeg tar feil, og at de gjør det bra, men med fokus på denne skiva er ihvertfall min mening at de fortsatt er et b-band. Men, det er noe her som tilsier at de kanskje er hakket kulere nå enn før, uten at jeg helt får til å sette fingeren på det. 

Det de har plenty av er kule riff. Selv om de ofte er like, har de lyden, og edgen på en del av gitararbeidet. 

Thrashen er litt der After All er, de belgiske gøtta, og de liker jeg noe av. Jeg slår meg til ro med at verden ikke går over ende fordi jeg ikke er blodfan, dere som liker dette bedre er som vanlig hjertelig velkommen til å sende inn egne anmeldelser.

Jeg vil tro dette fungerer bra live. 

6/10

Tracklist:

  1. Bury The Pain
  2. There Will Be Consequences
  3. Bleeding Out
  4. The Truth Lies Buried
  5. Let The World Burn
  6. The Red Mist Descends
  7. World of Mouth
  8. Deathless and Divine
  9. The One You Fear
  10. Evil By Design