Karmøygeddon 23 B

What The Five Fingers Said to The Face «Irrevocable»

av yngve

Cover170x170Selskap: Unibrow Records

Release: 14.04.15

"Dette er et album hvor vi kreativt sett har forsøkt å la musikken komme og heller følge det som kommer."

Dette skriver bandet for å prøve å forklare musikken sin. Jeg skjønner godt hva de mener, for det låter som om dett er musikken som styrer bandet, heller enn motsatt.

Musikken? Den er bra, litt postrock med harde kanter, låter som brer vingene fra noe lettfattelig til noe mørkt som kan peke mot noe ala Isis. Det er ikke nødvendigvis et band for fans av Isis, men enkelte innslag på Irrevocable er i dette nabolaget.

De tre første gangene jeg hørte låtene var jeg nok ikke der jeg er nå, men det var ikke veldig vanskelig å spille av denne flere ganger når skiva først krøp under huden. Dette er ikke en skive som er lett å forklare, men jeg slet både med å holde 100% fokus, og å ha den som sidekick. Den går fra å være litt tung å fordøye, via å framstå som svært innadvendt, til å løfte spiriten til lytteren inn i en veldig behagelig setting. 

Fellesnevnere er malende, tungt, post-, variert, ikke for alle, vokseskive.

Lydbildet er bra, det er kledelig til musikken, for å si det sånn. Produksjonen favoriserer kanskje den tunge stemningen og gitarene en tøddel, men soundet er såpass kult når det først faller på plass, at man ikke legger merke til nivåer, miksing, her.

What The Five Finger Said To The Face@book

Vokalen er like variert som musikken, hvor de bruker en mørk, litt growlete sak til å i en låt som This Place… bruke en melankolsk cleanvokal som fungerer svært bra i kombinasjon med den litt sarte stemningen her. 

Så, ørlite Neurosis/Isis uten å være metal, litt postrock, en skive man må jobbe litt med, men som vil åpenbare seg om du gidder å gi den noen runder. Flesteparten av dagens musikkkonsumenter er jeg stygt redd for er veldig til å skippe/hoppe, være utålmodig, da sliter nok What the Five Fingers Said to The Face litt. Men, jeg tror ikke denne skiva og bandet satser på Vg-listen, det er et marked for slikt, men tvilsomt veldig stort.

Bandnavnet i seg selv er så tungvint at det nok hindrer bandet i å bli optimalt promotert ;) - takk til ctrl c/v.

Hør skiva på bandets hjemmeside

7/10

Tracklist:

  1. Blackspiraldance
  2. Anomaly
  3. Communion In the Woods
  4. Light Pouring From Every Orifice Screaming
  5. Tunnel
  6. Hate Room
  7. A Black House Party In an Other Place
  8. This Place Will Devour All the Lights In the Sky
  9. Incandescent
  10. Beyond Temporal Confines On