Karmøygeddon 23 B

Wasted "Halloween...the night of"

av yngve

10698573 330979463753412 1359567240008262970 NSelskap: Denomination Records

Release. 20.08,.14

Danske Wasted er ikke et band jeg hadde kjennskap til fra før, denne skiva kom originalt ut i 84, nå foreligger en i nypressing på vinyl. Cd kommer, da med et uutgitt album fra 85 som bonus. 

Mange av skivene jeg elsker fra 80-tallet handler mye om nostalgi, opplevelser man husker og har knyttet til spesifikke låter. Mange av disse skivene er objektivt ikke bra, men de ligger godt plassert ved hjerterota på tross. Wasted har jeg ikke noe forhold til, og jeg må innrømme at dette rett og slett var litt mediokert. Det er lett for meg å si dette siden jeg ikke har følelser for låtene og bandet, har du det er du nok litt irritert nå :). Det er helt grei hardrock, i grenselandet til metal.

Wasted@Facebook

Chained, skivas åpningsspor, er kjedelig. De neste par sporene er litt uptempo, og faktisk med en anelse tidlig speedmetal. Trommisen er ikke direkte oppfinnsom, det går mye i de samme når han først finner en takt. Lydbildet er tynt men bedre enn mye annet fra denne perioden. 

Vokalen er så som så, noe er bra, litt lyse partier og noe halvmelodisk preger albumet. Litt småsure innslag tåler vi, det er ikke nøye. Mye av vokalen og skiva generelt framstår som litt sjarmerende, og det er jo et produkt av sin tid, et dokument på den danske metalscenen. På denne måten tjener nypressingen en rolle, og mulig finner utgivelsen nye fans også?

Det er gjort plass til litt Maiden-inspirasjon også, som i låten I'm Burning, ellers er det denne tidlige formen for speedmetal som dominerer. En kuriøs sak, kanskje mest for de som kjenner til bandet fra før, og som savner å høre sangene. For oss andre er dette enten helt greit eller en skive du trekker i hus om du saler på scandimetal.

5,5/10

Tracklist:

  1. Chained
  2. Evil
  3. Luv 'n' Pain
  4. Goodbye 
  5. Halloween 
  6. Demons Re-Calling
  7. I'm Burning 
  8. The King