Karmøygeddon 24

Wami "Kill The King"

av yngve

WamiFullt bandnavn: Wami (White Appice Mendoza Iggy)

Selskap: Metal Mind Productions

Release: 12.05.14

Jeg er ganske enkelt svak for Appice, helt siden fyren hamra i Sabbath og Dio når jeg var yngre, har spillestilen vært blant mine beste øyeblikk.

At vi får Doogie White (Tank, Rainbow) på vokal og Marco Mendoza (bass, Whitesnake, Thin Lizzy) er abolutt INGENTING å klage over. Her parer de seg med en 16 år gammel gitarist de kom over i Polen; Iggy Gwadera. Iggy spilte i et band som supportet Thin Lizzy i Polen, og med litt koblinger og gnister fra Mendoza var veien til å spille sammen kort. 

Wami@Facebook

11 briljante hardrock-låter står det å lese. Ordet briljant er for meg helt sykt perfekt, det synes jeg ikke Wami var. Men at det var bra hardrock er det null tvil om. Alle de involverte er flinke, tre er veteraner, en et ungt gitartalent. Slike settinger har vi sett før, blant annet med Dio og lineup-en på Lock Up The Wolves

Hvorvidt Wami overlever denne skiva og får stempel som band heller enn prosjekt er tidlig å si ennå, til det kommer det for mange album fra de involverte, det er lite faste arbeidsgivere synes jeg. Men slik er bransjen. 

Produksjonen er kurant bra og gjør absolutt ikke skam på låtene. Det er ikke ulikt slik det låt på for eksempel Stranger In Us All , Rainbow-skiva Dooigie sang på. Det er kanskje en anelse lettere produksjon her. 

Ingen av sangene følte jeg hadde singelpotensiale, men alle var sterke og tåler dagens lys. Men det er ikke noe nytt under solen, såpass påstår jeg. Jeg får en smak av at dette bare er et stoppested, et innfall, ikke mer. Om det har noe å si? Vel, egentlig ikke, men når man får presentert noe som er så åpenbart et prosjekt, får man følelsen av at det kun er noe de fant på å gjøre der og da. Tiden vil vise, og som jeg sa, det kommer mange skiver fra disse karene for tiden, det er fort gjort å bli litt blasert også. Men Wami er definitivt hard rock av det bra slaget.

7/10

Tracklist: