Karmøygeddon 24

Vreid "Wild North West"

av yngve

Vreid 21Selskap: Season Of Mist/The Oslo Way

Release: 30.04.21

Kompasset til Vreid snurrer ukontrollert. Vest? Nord? Nordvest? Det skal visstnok være vilt, så spenn deg fast og heng med når jeg jobber meg gjennom skiva. 

Til info er det ikke mange rundene jeg har hatt da jeg kun hadde tilgang til streaming.

Det er et album som er variert, mer variert tempomessig enn jeg hadde forventet. Visst er det tungt, midtempo og malende, men så kommer Shadows Of Aurora, og løfter mitt forhold til Vreid ganske betraktelig opp. I studioformat har jeg ikke alltid hatt et veldig tett forhold til bandet, live har jeg smeltet de par siste gangene jeg har sett det. Det er noe med når de får knuselyd, bra lysshow og bare tråkker ned gasspedalen på den gamle rustne amerikanske bilen, og brenner av drivstoff som rednecksa. Shadows Of Aurora har fyttikattefete riff, og spesielt slik riffet bare hersker 03:05, og slik de bruker disse flotte gitarmelodiene fra 04.19.

Skiva som helhet er bra, men det er ikke alt som holder like bra nivå. Det er mye som er tuftet på enkle og tunge beats, og noe som spriker litt med slik jeg kjenner Vreid. Og jeg er en som applauderer det. Dog, det er litt rart å høre bandet dra i gang Dazed And Reduced, som er en blanding av Tnt og Voivod, haha. Riffet i starten kunne vært Tnt. Jeg er ikke sikker på om jeg helt falt for vokalen her, men soundet på låten var ok. Og en flott klang på rengitaren kombinert med tangentene.

Og så har du de låtene som bare er Vreid , når man leser tittelen på en som Into The Mountains, vet man at det blir grandiost, med litt svartmetalmelodisk gitar og store vegger av vokal og rytmikk. Her bærer vokalen stort sett alt for meg, jeg er ikke så stor fan av denne streite takten som ligger i versene. Men grovvokalen til Vreid er bra, jeg liker den bedre enn før.

Jeg likte også godt når de lot det kirkeorgelet på Shadowland få bra med tid, at de ikke stresser introen. Og pluss for en fet oppbygning inn i låten når de kommer inn med resten. Og slik de bruker den cleangitaren i midtseksjonen der, veldig kløktig. Og mot slutten, så denne låten, som nesten vipper over ti minutter, bæres mye av disse vakre partiene.

Tittelkuttet låter bra, jeg liker spesielt den svart-/hvittfølelsen i starten, den har de naila så inni gamperæva. Man formelig føler man er i kinosalen og ser en stumfilm. Og denne typiske grooven de har, som setter i gang det hele, vel, det er vel så nært Vreidsignaturen man kan komme, og sydd sammen med denne soundtrackfølelsen.

Jeg er nok ikke helt der at jeg slikker skoa til Vreid, men det som er bra på denne skiva, det er veldig bra. Samlet er jeg helt klar på at dette er en godt over snittet-skive, produksjonen er bra, stemningen settes mange ganger, og jeg skjønner at dette kan bli en liten gamechanger.

7/10

Tracklist:

  1. Wild North West 
  2. Wolves at Sea
  3. The Morning Red 
  4. Shadows of Aurora 
  5. Spikes of God 
  6. Dazed and Reduced 
  7. Into the Mountains 
  8. Shadowland