Temp Daniel Engen 19

Vöödöö "Ashes"

av yngve

Voodoo 18Selskap: Indie Recordings

Release: 14.09.18

Bergenserne vingler mellom hardrock og poprock.

Bandet spriker en del, og fra å i ett øyeblikk minne om Kaizers, beveger de seg over i et ganske poppete rockelandskap til tunge grunge-baserte låter.

Vöödöö@Facebook

Skiva er bra, det er en kvalitetsikret utgivelse på det musikalske plan, men jeg hadde nok forventet litt mer metal i blodstrømmen. På Lay Me To Rest dukker disse Kaizers-referansene opp, og faktisk et hint til  80-talls Queen. Dots tilbyr lettfattelig poprock, og er en låt jeg ikke fikk stort ut av.

Vi leser at Vöödöö (var det nødvendig med disse tødlene altså? :)) lar seg inspirere av band som Queens Of The Stone Age, Muse, Span, og Radiohead, av disse er det vel bare deler av Queens Of The Stone Age jeg har et greit forhold til. Stadionrock, radiorock, er ikke helt meg, men det er en del gode låter på Ashes, og det er en skive som absolutt burde gå hjem til dere som har denne typen musikk på menyen.

Shine On falt i smak, den har litt av denne 70-tallsinfluerte rocken Lenny Kravitz har levert noen ganger. Også Let It Burn kom godt på plass, mye fordi de takler litt tempo og tyngde i samspill med denne litt snille rockestemmen. Melodien og nivået på King And Clown var imponerende, dette lukter det hitsingel av. Isolert var låtene nevnt i dette avsnittet på en åtter, pluss minus.

Så helt treff ble det ikke, men jeg har sansen for det de gjør. Variasjon er noe jeg setter høyt, så slikt sett er dette en ok skive. Det som fant veien helt inn i musikk-kammeret mitt fungerte godt over snittet, noe falt av, mens et par låter festet seg og vil bli spilt igjen.

Produksjonen er svært bra, og har mye av skylden for at låtene framstår slik de gjør. Man kunne ha ønsket seg et tyngre lydbilde, et band som spilte litt mer metal, men løsningen de har falt ned på er helt klart en fungerende en.

6,5/10

Tracklist:

  1. Ashes 
  2. Lay Me To Rest
  3. The Secret
  4. Dots 
  5. Shine On
  6. Broken Cage 
  7. Let it Burn 
  8. King and Clown 
  9. The Rope