210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Vltimas "Something Wicked Marches In"

av steinar selstø

Vltimas 19Selskap: Season Of Mist

Release: 29.03.19

Nye konstellasjoner bestående av velrenommerte navn borger ikke nødvendigvis for bra saker, men Vltimas debut er en svært bra affære.

Blasphemers gitarspilling kjennes igjen umiddelbart. Fyren har en helt unik stil, og det å være så signatursterk er imponerende. På sett og vis kan man si at Mayhems skiver under Blasphemers tid bør falle i smak dersom man skal føle glede eller noe annet positivt ved denne skiva. Ikke fordi dette er så likt, men fordi Blasphemers stil preger materialet så tydelig at tankene glir mot Mayhem uansett. Allerede i åpningsriffet settes denne standarden.

Vltimas@Facebook

Når det er sagt, det må understrekes at det er milevis mellom denne skiva og eksperimentelle album som Ordo Ad Chao og Grand Declaration Of War. Dette er langt lettere tilgjengelig stoff. Det er mer tradisjonelt, uten å være de facto tradisjonelt. Musikken er iørefallende og ved enkelte anledninger smått catchy. Ikke forveksl dette med simpelt, dog. Instrumentalt er det nemlig masse å bite i og å la seg glede av i lang tid. Skiva vil ikke dø hen raskt.

Sentralt hele veien står riffene, og de gode er det virkelig flust av. I kompani med David Vincents kraftfulle vokal fronter de låtene og pirrer smaksløkene konstant. Temposkiftene kommer som bestilt og er med på å gjøre materialet konstant interessant og aldri kjedelig. I tillegg er låtene satt sammen slik at det har effekt, for eksempel når seigere Monolith overtar for den kjappe rakkeren Total destroy!. Det savnes kanskje et par killerlåter som hever seg markant over resten og virkelig får rockefoten i gang, men totalen her er uansett meget solid og skiva er blottet for svakheter. 

8/10

Tracklist:

  1. Something Wicked Marches In
  2. Praevalidus
  3. Total Destroy!
  4. Monolilith
  5. Truth and Consequence
  6. Last Ones Alive Win Nothing
  7. Everlasting
  8. Diabolus Est Sanguis
  9. Marching On