191230 Heavymetal No Bannerannonse Kg2019 80x500px

Vanvidd "S/T"

av steinar selstø

Vanvidd 16Selskap: Private

Release: 30.09.16 

Vanvidd har eksistert rundt 4 år, men sørlendingene har tilsynelatende valgt å ta seg god tid med å få ut musikken sin. Klokt trekk.

Sjangermessig er man trygt plassert innenfor folk-metalen, og da av den noe mer aggressive og røffe sorten. Vokalen er konsekvent i det ekstreme leiet, som en slags mørk black-variant, og det er nettopp denne som er det mest markante ekstreme trekket hos Vanvidd. Kontrasten som skapes sammenliknet med mye av det melodiøse, som gjerne er av det noe mer lyse og tidvis lystige slaget, fungerer godt. Legg til at det rytmiske fundamentet ofte innehar en solid groove, og veien er kort til å konkludere med at Finntroll er en pekepinn som indikerer hva Vanvidd har å by på.

Vanvidd@Facebook

Materialet framstår gjennomarbeidet og er variert, og produksjonen, gjort i Mølla av Knut Magne Valle, fungerer ypperlig. Reelle dødpunkter eksisterer ikke. Samtidig savnes et par virkelige knallspor. Låtene har god identitet og egenart, men en eller to låter som virkelig fester seg i hjernebarken hadde gjort seg. Det er vanskelig å finne noe å ta Vanvidd på, men det var denne berømmelige x-faktoren da … Når alt dette er sagt, det er ingen som helst tvil om at Vanvidd har noe å by på innen et segment av metalen der det ikke flommer over av band her på berget. Jeg liker godt det jeg hører og tar gjerne imot mer fra Vanvidd

7,5/10

Tracklist:

  1. Brønnsgubben 
  2. Gamle Erik 
  3. Dvergsangen 
  4. De tre bukkene bruse 
  5. Dagslys 
  6. Fossegrimen 
  7. De underjordiske