Karmøygeddon 24

Utmarken "Förfallstid"

av yngve

19145717 1300473890048004 4434263550703766614 NSelskap: Private

Release: 17.06.17

Svensk folkrock slash metal.

Og dette var en skive det var en fornøyelse å tilbringe tid sammen med. Dette er folkemusikk som har blitt kjørt gjennom både hardrock- og metalfilter, for så å dukke opp i den andre enden som et svært bra produkt. 

Utmarken@Facebook

Mathias Gyllengahm er hjernen bak Utmarken. Han har gjort alt foruten mastring selv, og har kun med seg gjester på en liten del av innholdet. Et par gjestegitarsoloer, og vokal fra en dame ved navn Helena Vårdröm, samt at våre egne folkrockere i Byrdi (Nash/Andreas) avhjelper sangen på Vintervind. Ellers er det Mathias som rett og slett står for alt. Imponerende.

Produksjonen er flott, den bevarer både folkemusikken og denne litt 70-tallsinspirerte hardrocken som fungerer som grunnmur. Det er altså ikke gjort en favorisering i noen av retningene, men hvor en balansert produksjon formidler musikken til Utmarken veldig bra. 

Denne skiva, om du liker slikt, er utrolig lett å like, lett å være sammen med, og dette må bare svinge live. De spilte til info på en norsk festival nylig, Totsåsrock, som jeg hadde en artikkel på. 

På en måten minner dette litt om slik Falconer var på debutskiva, uten at det er så metal, og slik enkelte av innspillene til Sabaton er når de flørter litt med folketoner. Men mest av alt er Utmarken et band jeg tror fikser å være en referanse selv. For meg ble dosen grei, men en hel skive trigget også det å gå litt lei, for rytmikken og valgene musikalsk er jo lagt med relativt likt fundament, men det er godt håndverk, og tåler flere runder. 

Knall skive, og jeg er jo en sucker på band som synger på svensk, og som enten har folkelementer eller som våre kjære venner i Änglagård og Landberk.

8,5/10

Tracklist:

  1. Förfallstid 
  2. Vintervind
  3. Ifrån byn 
  4. Kamplåt 
  5. Bröder i strid 
  6. Vårdröm 
  7. Läk dig själv 
  8. Dit anden går 
  9. Lidandets väg - intro
  10. Lidandets väg
  11. Mitt Norrland