Turbo "The Fifth Element"

av yngve

401323Selskap: Metal Mind Records

Release: 07.04.14

Polske Turbo har noen skiver på samvittigheten, selv har jeg aldri falt for bandet, og fastslår vel at jeg fortsatt ikke er aktuell som fanklubbmedlem.

Det er gjengens sekstende album (?), og jeg vil tro ikke veldig mange kan ramse opp mer enn et par-tre. Det må isåfall være om noen tilfeldigvis er blodfans og har fulgt Turbo siden oppstarten helt i staren på 80-tallet. 

Det er traust, men med nok futt og fart til at det bør kunne falle si smak til noen der ute. Musikken er ikke veldig utfordrende, det er enkel metal hvor plankekjøring styrer. Du har hørt dette hundrevis av ganger før, og jeg kan ikke si at jeg vil anbefale dette til andre enn kjennere. Eller de som kjøper alt av metal som kommer ut :).

Baktung metal, da snakker jeg om arrangering og gjennomføringen, som er enkel og streit, en vokal som gjør akkurat det den skal (clean med en tøddel rasp, noen lyse hyl, men jevnt over en midtstilt leveranse) og en bra produksjon. Dette er på ingen måte noe å hoppe i taket over, tvert imot; man kan godt holde seg på sofaen og spille noe annet. 

Helt klart et band som er en nasjonalskatt, og som noen metalfriker rundt om i verden liker, men for resten er det helt bortkastet å skru på turboen. Men skal man skjære bort alt subjektivt, er det ikke dårlig, bare så utrolig overskuddsvare.

4/10

Tracklist:

 1. Think and Fight 
 2. Taste of Forever
 3. Heart on the Pyre 
 4. The Fifth Element 
 5. Smash the Wall 
 6. Handfull of Sand 
 7. Relentless 
 8. Amalgam 
 9. Light up the Night 
 10. This War Machine 
 11. Blues Measured by the Clock Ticking 
 12. Smash the Wall (Acoustic) (Bonus)