Tonsofrock-heavymetal.no-500x80 Bolverk%2023

Tronen har fått ny arvtager

av yngve

Blood Red Throne009 1036713Jeg meldte nettopp inn at Blood Red Throne hadde fått ny vokalist, Martin Berger, og siden jeg kjenner til fyren og har stor respekt for det han gjør, var veien til et blodferskt innslag kort. Jeg kastet ut snøret, med et kjøttstykke på kroken, og før jeg visste ordet av det bet Martin på.

Bilder: Rev Aaron/Return To The Pit

Hvordan kom du inn i varmen? Var det en overlapp eller var det totalt overraskende når du ble spurt?

"Det var relativt overraskende må jeg si. Jeg sitter der klokka 3 på natta, så får jeg plutselig en melding fra Daniel hvor han spør hvordan jeg var på dødmetallvokal. Siden jeg var/er midt i mixinga på skiva, tok jeg bare frem mic-en og la på min vokal oppå en av de nye låtene, og etter det var det gjort basically. Den demovokalen var faktisk det som ble til den nye låta (Martyrized) vi premierte på Maryland Deathfest. Det var jo en stor ære å bli med i bandet siden Blood Red Throne har jo vært mitt favoritt death metal-band lenge. Nå har jo jeg jobbet masse med Daniel i mange år, og vi har samme mål med musikk generelt, og det er nok en stor del av hvorfor han kom til meg og spurte. Jeg kan bare forestille meg hvor mange som ville hivd hånda i været om de hadde lagt ut en annonse for ny vokalist."

Og du spiller jo som kjent i et par andre band også, dette fungerer for deg? Brt er vel kanskje bandet som kommer til å kreve mest innsats/tid?

"Det er jo en jobb i seg selv å dedikere nok tid til alt, men i alle år har jeg spilt i 2-3 band samtidig + studiojobbing, og jeg har aldri hatt noen problemer. Jeg digger å holde på med mye forskjellig musikk hele tiden. Jeg gir alltid alt jeg har når det kommer til musikk, uansett hvor stort eller lite prosjektet er. Innsatsen vil da bli den samme, men de vi vil nok bruke mer tid på veien enn mine andre band, så det krever jo så klart litt ekstra tid investert, selv om BRT ikke har noe bandøving. Men jeg er klar!"

Hvor lang tid fikk du på deg fra spørsmålet kom, og fu ble med, til du stod på scenen i Usa og fyrte av et knippe dødsmetalviser?

"I underkant av 2 månder, så ting skjedde kjapt. Jeg måtte rydde plass til å øve inn 11 låter samt mekke vokal på en ny låt - OG mixe på skiva. Men det var mer enn nok av motivasjon, så ting gikk veldig av seg selv. Jeg var bare dødsgira på å komme meg ut å spille!"

Har du pratet med Yngve, tidligere vokalist? Eller skjedde dette uten noen kontakt mellom partene?

"Jeg pratet aldri med Yngve, nei, jeg hadde bare kontakt med Daniel og de andre. Jeg tenkte at det uansett er greiest at jeg ikke legger meg oppi deres business når jeg ikke var en del av bandet da. Det skal sies at jeg har max respekt for mannen, og vokalen han gjorde på forrige skiva var det som virkelig fikk meg til å digge dødmetallvokal. Han var en stor inspirasjon for meg. Ønsker han bare det beste fremover!"

Hva tror du om din posisjon i Brt framover? Det har jo vært en del bytter, men samtidig, om du har tid og vilje/motivasjon, er jo utsikten bra?

"Jeg synes det ser veldig bra ut! Jeg har ikke tenkt meg noe sted, og gleder meg som bare det til den nye skiva er ute så vi kan komme oss ut og spille ræva av folk! (Puh, glad jeg ikke skal feie opp foran scenen etter en gig :) Yj). Det har jo vært en liten forbannelse over BRT når det kommer til lineup-endringer, men jeg kjenner jo både Ole, Ivan og Daniel fra før, og vi har det killer sammen på tur. Så forhåpentligvis vil det ikke bli noen utbytter i umiddelbar fremtid."

Du growlet, som vi var innom i et intervju, i Screams Of Scarlet, så dette er du kjent med. Men var det en overgang fra SOS til den brutale varianten i Brt?

Blood Red Throne047 1036751"Det var en overgang ja, spesielt hvis du sammenligner det med growlen i SOS, men jeg har et annet prosjekt som er mer i den ekstreme gata der jeg også gjør relativt brutal vokal (dette kan man høre i løpet av 2015 en gang). Det var altså ikke ukjent for meg å gjøre slik vokal, selv om mitt prosjekt er litt mer moderne i stil, men som med alt er det bare å dedikere tid til å øve så klarer man det man vil! Jeg elsker å utfordre meg selv på sånne ting som detta, så motivasjonen var på topp hele veien."

Og Brt var jo i studio nylig, der var det vel Yngve som la vokal - vil dette bli endret?

"To my knowledge var det eneste vokalrelaterte på det nye albumet et par demoer Yngve lagde (som jeg ikke har hørt), så vokalinnspillingen kom aldri i gang. Det betyr at jeg står med frie tøyler til både tekster og vokallinjer. Jeg har allerede laget mye, og holder på å spille inn vokalen til skiva as we speak!"

Heavymetal.no ønsker deg lykke til framover som frontfigur i Brt!!!

"Tusen takk for det! Gleder meg som en unge på julaften til både konserter og ny skive!"