Tonsofrock-heavymetal.no-500x80 Bolverk%2023

Trollfest "Norwegian Fairytales"

av yngve

Trollfest 19Selskap: Noiseart

Release: 18.01.19

Så senket mørket seg slik at trollene kunne komme ut.

Skiva, Norwegian Fairytales, har vært ute en tid, men siden jeg får filer blir de ofte bunkret i foldere som ikke direkte lider av ledig plass. Slikt sett kan bransjen skylde på seg selv.

Trollfest@Facebook

Bandet? De turer på, uvørent og uten å tenke på at en stakkars rocker har jobbet for mye, er sliten, og at Trollfestmetal med skirkevokal rett og slett nesten trigget hodepine ;) Ha-ha. Nå har jeg hørt en del på denne, men når dette skrives er jeg i en tilstand hvor Trollfest ikke var medisin :). Men jeg kom gjennom, og fastslår at det nok er vokalen, den skrikete, som skar gjennom marg og bein. Jeg liker den strengt tatt, og denne extremstemmen er veldig kul sammen med de melodiøse partiene. 

Låtene? Like rare som alltid. En merkelig form for extremmetal som vi husker med polkaschwung, i biedrakt, og nå med norske eventyr hvor for eksempel Espen Askeladd får kjørt seg verre. Konseptet er bra, der klarer de å levere kult. Coveret, og de foregående, vitner om at det ligger en del arbeid bak dette, for å samle alt til en utgivelse. 

Det kule er at blant de harde og metalliske bestanddelene, avslører de en fortreffelig evne til å levere bra, norsk folkemusikk. Jeg vet ikke hvem som står bak fela og de andre innslagene som ikke er typiske, jeg viser til filer over skive-løsningen. På Fanden Flyr kommer det et knall parti ca. et par minutter ut i låten, der fela og en flott miks av kvinnevokal og denne nevrotiske svartmetalvokalen, som bygger seg opp og gjør denne til kanskje min favoritt. Også Småfolkets Store Bragder var blant det jeg likte best.

I motsatt hjerne finner vi De Tre Bukkene Berusa, som er litt for frenetisk, og stresser meg mer enn nødvendig.

Trollfest gjør absolutt ikke noe nytt i forhold til det de gjør og har gjort, selv om ingrediensene er annerledes nå enn tidligere. Men de er et spennende band. Liker du humoren er det jo bare bonus, jeg gjør det, til et punkt. Prinsessa i Askeladd-videoen fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på meg, så ikke alt treffer :).

Hvorvidt bandet vil ha en fjasete og poengrik anmeldelse, eller at man tar de seriøst, vet jeg ikke. Jeg fastslår at de fortsatt er flotte musikere (da snakker jeg om at de er flinke til å spille :)), at de har malt seg inn i et hjørne i å må ha en absurd og litt vulgær humor for å fungere, og at de nok er best på fest. De vil nok stikke av med pokaler for hvordan de skaper liv og bøll på konserter, men det har jo en funksjon det også. Ikke nødvendigvis et band jeg spiller mye i stua hjemme, men jeg koser meg ofte med videoene de slipper, og vil gjerne se de live igjen.

7,5/10

Tracklist:

 1. Fjøsnissens Fjaseri
 2. Kjettaren mot strømmen
 3. Espen Bin Askeladden
 4. Trine Reinlender
 5. Fanden Flyr
 6. De tre Bukkene Berusa
 7. Småfolkets store bragder
 8. Draugen
 9. Deildegasten
 10. Byttingenes Byttehandel
 11. Nøkken og Fossegrimen spiller opp til midnattstimen