Karmøygeddon 24

Treat "Ghost Of Graceland"

av yngve

12715758 10153912591018048 5403850066309009987 NSelskap: Frontiers

Release: 15.04.16

Svenskene har en lang karrière bak seg.

Når jeg spiller gjennom denne nye skiva, og da understreker jeg at jeg ikke har hørt alt av det nyere de har gitt ut, og fulgt dårlig med i timen, er det et stykke til det jeg forbinder med Treat. Vel var bandet smooth hardrock uten veldig spisse tenner tilbake på 80-tallet, men på Ghost Of Graceland er det veldig glatt synes jeg.

Men bra. Glatt og bra. 

Dette minner litt om endringen franske Nightmare hadde, fra å være et band av sin tid endret de seg når de kom sammen igjen, og som med engelske Tank også, det er noen som rett og slett finner det for godt å skifte fil. Men Treat er ikke så kraftige i stilskifte, faktisk er det mye her som minner om gamle dager, men allikevel får jeg en litt i overkant ufarlig følelse. Men dette er en bra skive, om du liker aor og hardrock med et melodisk snitt. 

Treat @Facebook

Generelt var ikke dette noe for meg, men jeg skal ikke hamre ned egne preferanser for mye. Jeg er glad i slik hardrock, men savner litt bitt, litt riving, som på Too Late To Die Young. Der er Treat i sitt ess anno 2016. House On Fire var også bra, litt søtladen, men det skal ikke mer enn et røft riff for å vekke meg. Dette kunne vært en Tnt-låt i den sterkeste puddeltiden.

Polert produksjon, som underbygger låtene og stilen, enkelte perler, men en skive jeg ikke falt helt for. Er du dog der at denne formen for musikk appellerer, er Treat mulig noe av det bedre i år. Det er ikke mye feil her på Ghost Of Graceland, og treffer dette godt er det bare å hive seg rundt og kjøpe. 

Og tittelkuttet, refrenget, minner ikke det om en 80-talls poplåt?

Karakteren er basert på egen smak litt svak, sterk om vi legger gjennomføring til grunn. Og de låtene jeg likte var ganske høyt oppe, men det hjelper jo ikke et helt album om noe er bra og noe føles litt fyllmateriale - eller at det blir for snilt.

Tracklist:

  1. Ghost Of Graceland
  2. I Don't Miss The Misery
  3. Better The Devil You Know
  4. Do Your Own Stunts
  5. Endangered
  6. Inferno 
  7. Alien Earthlings
  8. Nonstop Madness
  9. Too Late To Die Young
  10. House On Fire
  11. Together Alone
  12. Everything To Everyone