Karmøygeddon 24

Tony Mills "Over My Dead Body"

av yngve

Tony Mills Over My Dead BodySelskap: Battlegod 

Release: 27.02.15

Tony har klart å sette sammen et album som er lett å henge med, og som inneholder mye bra musikk. 


I seg selv er jo det nok til å anbefale kjøp, men jeg skal jo prøve å forklare litt av nnholdet slik t du ikke svir av spenn på etbomkjøp. For å plotte stilen; Tony Mills er en melodisk rocker med samsen for hardrock som grenser i å være metal. I enkelte låter er det en litt softere utgave vi hører, men det er en hel del her som minner om Tnt og som legger seg i sjangeren progressive hardrock. Proggen er ikke veldig tilstedeværende, men om man hører på åpningslåten, kan man høre spor av Queensryche og band i denne litt enkle, progressive metallen.

Tony Mills@Facebook

Tony synger bra, bedre enn i Tnt. Det høres ut som om han har gravd litt og funnet et par steder inne i seg, og et par punkter i følelseslivet som kommer ut skikkelig bra. Når et menneske går gjennom det Tony har gjort, med hjerteproblemer og skilsmisse fra Tnt, er det jo ikke utenkelig at et slikt album som dette avbilder noen av opplevelsene og hvor det overføres til musikalske innslag.

Variasjonen er stor, fra harde rockere til ballader og til uptempo Tnt-lignende frekkheter; skiva har det meste. Ikke alt er gull, men det neste stemmer bra. Låt åtte holder god fart og har et herlig refreng som fester seg bra, denne har litt av Tnt i seg.

Etter litt tid med låtene føler jeg at det går et lite skille ved låt syv, Bitter Suite, som er en vokal greie med hint til Queen. Før denne synes jeg det meste har en litt eksperimentell groove over seg, hvor Tony prøver litt nytt og holder god variasjon. Etter Bitter Suit føler jeg at de tre-fire siste sporene er ganske tett opp mot noe som man kunne ha forventet fra Tnt, uten at det er en voldsom sterk følelse. 

Albumet er vel verdt å sjekke ut, ikke bare for fans og samlere, men for dere som liker bra melodisk hardrock med driv.

Verdt å nevne er at Tony har med seg den fantastiske musikeren Henning Ramseth (Ram Zet/Return) og trommeslager Andreas Nygård her. Også bassist Victor fra Tnt stiller opp på listen over involverte musikere.

7/10

Tracklist

 1. Time Won't Wait
 2. 28 Flights
 3. We Should Be On By Now
 4. No Love Lost
 5. Gate 21
 6. My Death
 7. Bitter Suite
 8. 4 In The Morning
 9. Northern Star
 10. Somewhere In London
 11. Free Spirits