H Madd

Tons Of Rock, femårsjubileum i rute!

av yngve

28467907 1092236327586270 854220200296109612 NMan er jo alltid interessert i hvordan arrangørene har det opp mot avviklingen av sine respektive arrangementer, og Tons Of Rock er intet unntak. Mens jeg sitter her og editere i varmen, ser jeg at det er 1. juni, og det betyr at det bare er rett over to uker til Halden blir invadert av rockere. Jeg tauet inn Mads@TOR for å sjekke hva som skjer, hvordan magefølelsen er og hva han gleder seg til.

Så var det femårsjubileum, føles bra?

"Det føles veldig bra! Sola skinner som aldri før og vi er godt i rute til årets festival!"

Og i år har dere flyttet festivalen for å tilpasse Ozzys avslutningsturne. Hvor vanskelig var den avgjørelsen? Det er vel ikke nødvendigvis lett å endre på en mal/avvikling som ligger sementert 😊.

"Det er mye man ikke kan bestemme selv i verden, og det gjelder å være tilpasningsdyktig - og det er alltid mange hensyn å ta. Valget falt tyngst på at vi ville ha Ozzy til å avslutte på norsk jord hos oss på Tons of Rock –  da ble det slik."

Avlysningen av konserter på toppscene, Huth, skapte det hodebry? Ble det mer hektisk å sette sammen og å tilpasse lineupen nå som det er to scener og hvor de mindre banda der oppe må skvises inn?

"At vi måtte flytte noen av konsertene fra Huth til Teltscenen i fjor var ganske udramatisk. Bandene var fornøyde og vi satt sikkerhet først. Jeg tror både band og publikum får en bedre opplevelse av konsertene i Teltet."

Tons Of Rock@Facebook

Hvordan ligger dere an i forhold til magefølelsen? Det ser ut til at mange tar turen? Og om været holder seg er jo dette sprekt festivalvær for mange (selv om jeg nok er størst fan av overskyet og litt bris 😊).

"Vi ligger veldig godt an til årets festival og magefølelsen er god. Billettsalget øker i takt med varmegradene og jeg er enig med deg – et par skyer på himmelen for å skygge for sola er det beste."

Mange jeg har snakket med uttaler at Copenhell for eksempel, som er en konkurrent, har blitt for stort, og at Tons er et aktuelt alternativ. Føler du selv at det er slik? At det har skjedd noe der?

"Hmm.. jeg tror vel det kommer an på hvem man spør og hva man er ute etter. Vi har jo utrolig fine omgivelser på festningen, en hyggelig camping og et intimt miljø. Jeg vet at mange setter pris på det.

Folk er på utkikk etter en helhetsopplevelse og der føler jeg vi scorer sterkt."

Og bragden med Equinox kan jeg ikke takke nok for, det i seg selv er jo verdt hele festivalen for meg 😉. Det er kløktig booking! Hvordan har feedbacken vært på denne biten? 

"Vi er også veldig fornøyde med å besøk av Equinox! Personlig er jeg fan fra 90-tallet, og gleder meg enormt til den gigen! Jeg har også bare lest positive tilbakemeldinger fra andre om den bookingen også!"

Hvilke band ser du fram til da? På det personlige plan? 

"I tillegg til nevnte Equinox gleder jeg meg til Helloween. Jeg haraldri sett de før, selv om jeg har fulgt de siden Walls of Jericho. Blir stas!"

Vil det bli noen endringer på logistikk i år kontra i fjor? Eller er det mye av det samme når det gjelder merchsalg, mat og andre fasiliteter? 

"Vi følte vi hadde god flyt i fjor, så det blir ganske likt logistikkmessig. Oppe på Radio Rock-scena på Huth blir det NM i Luftgitar og diverse aktiviteter. Et deilig sted å henge ut. Matutvalget blir bedre i år, og campen får en liten vorspielbar. Så noen oppgraderinger blir det."

Jeg vet du og dere i staben har utrolig mye å forholde dere til, så jeg skal ikke mase mer 😊. Lykke til med resten av oppkjøringen, og ikke minst gjennomføringen. Går det som det pleier er det ikke mye vi i publikum trenger å tenke på. 

"TAKK SELV!"