Karmøygeddon 24

Tonic Breed "Fuel The Fire"

av yngve

Tonic Breed 22Selskap: Private

Release: 21.07.22

Extremmetal med en moderne touch. 

Tonic Breed@www

Patrik har som kjent dratt på Tonic Breed-tokt alene, fra å være et band er det nå et prosjekt hvor gjestemusikere bistår for å komplettere låtene. Og som tidligere opplyst i et intervju her på siden, dreier det seg om solide karer. 

Jeg hører mye gammel thrash her, eller i hvert fall sen 90-talls. Slik for eksempel Slayer framstod i en litt senere utgave er det spor av i på for eksempel tittelkuttet. Det er en forventet plankekjøring av kvalitetssikret på trommesiden, der Megadethtrommis Dirk drar lasset. Jeg synes ikke nødvendigvis trommingen har så mye personlighet, men Dirk legger solid rytmikk her, i tråd med det han gjør i nettopp Megadeth

Den akustiske snutten i starten av No Rocks On The Scotch er veldig Megadeth, men når låten fyrer av, er det igjen Slayer i en moderne drakt som drypper mest. Men også en hakket mer extrem snert er på plass, og kan appellere til de som liker litt mer up to date-band. 

H.E. Antagonist legger seg litt bakpå, og er en tyngre låt kontra de to første. Jeg liker denne, spesielt de litt melodiøse greiene Patrik kjører på gitarene på refrenget. Kanskje litt mer kommersiell enn de andre, og smaker godt av Megadeth på noe av det senere materialet, men som variasjon er denne gull. Soloen til Kamelot-Oliver er bra. 

Men det er Blood Moon som stakk av med seieren her. Den har mye av det jeg liker, tyngde, litt dypere. Også denne er litt på den kommersielle siden, men jeg liker refrenget, det er litt tilgjengelig og løfter fram både variasjon og en egen styrke. Fra 02.44 og ut fungerte mye optimalt, der arrangeres det bra, og det er godt håndverk.

Jeg hadde kanskje lagt låtene litt annerledes, men folk lytter kanskje ikke så mye i helhet mer? Som dose er dette helt praktfullt, store doser krever mye mer, og her slipper Patrik å tenke på slikt. Fire låter, to litt rett å, og et par som ligger litt lavere i terrenget. 

Karakteren? Jeg likte alle sporene, og et par litt bedre. Jeg tror syveren er helt grei her. 

7/10

Tracklist:

  1. Fuel The Fire
  2. No Rocks On The Scotch
  3. H.E. Antagonist
  4. Blood Moon