Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

ToJa "(Sad) songs Of Hope"

av yngve

63650 721208461229340 867152981 NSelskap: Pure Prog Records/PURE STEEL RECORDS

Release: 18.10.13

Hard rock, melodisk rock, det er hva jeg blir lovet, og det er hva som kommer ut av høyttalerne, so far so good.

ToJa fant sammen i 97, og har tre album bak seg før denne fjerde fikk liv av Pure Rock Records. Jeg falt umiddelbart falt for dette, men etterhvert synes jeg vokalen har enkelte ujevnheter. Produksjonen er ikke verdens beste, den duger for all del, men de har valgt litt tynn løsning etter min smak. Lyden kler musikken, så på en måte er de på rett vei, det bunner vel egentlig i personlige referanser og hva man liker.

ToJa@Facebook

De sammenlignes med Pretty Maids, Rainbow (sen) og det hardere stoffet til Journey. Det er ikke alltid lurt å smøre FOR tykt på i promoskrive, men det har jo vist seg gang på gang har vært tilfelle. Man vil jo selge og skape seg et navn. Og i dag, med alle banda som florerer, er det kanskje avgjørende å snike i køen med salgspoenger og små inputs for å klare å fange oppmerksomheten?

Store deler av skiva er veldig bra, både vokalen og det instrumentale gjør godt fra seg. Men det er også en liten faktor som ikke helt faller i god jord her hos meg. Det er et eller annet litt skeivt som av og til ødelegger. Være det seg ørsmå feiltreff på vokal (om det ikke skal være slik), mangel på spennende arrangering og litt slappe låter/partier, dette er en skiva som kunne ha vært bedre. Bandet er bra nok til å være med i strømmen av band som slåss om å bli sett og hørt, men de skal heve seg ganske bra til neste skive om de skal overleve tror jeg.

5/10

Tracklist:

  1. The Storm
  2. Into The Dark
  3. Lost Horizon
  4. Cosmic Ocean
  5. Day and Night
  6. A Little Folk Song
  7. Take Me Home
  8. Free My Mind
  9. Waiting
  10. Rising High
  11. Sad Songs Of Hope
  12. Don't Turn Away