Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Timeworn "Leave The Soul For Now"

av yngve

Timeworn 19Selskap: Loyal Blood Records

Release: 06.12.19

Østlandsbandet leverer et album som gror på deg.

Stilen er tung metal, hvor band som Mastodon og Neurosis ligger i margen. I tillegg synes jeg jeg hører en del Tool i enkelte partier. På en låt som Hellwater drypper det Alice In Chains, så den tunge delen av grungbølgen har nok satt sitt preg, om det ikke er tilfeldigheter da :).

Timeworn@Facebook

Jeg har hørt skiva en del, og har vært nesten i mål et par ganger. Fortsatt er jeg der at det er litt uforløst, men jeg koser meg samtidig med skiva, mye fordi det viste seg å være ganske variert, og at de klokelig har flettet inn mye stemningsfylte og malende riff, som bæres av et melankolsk melodisk snitt.

Live var dette et flott band å overvære, på skive har de et litt annet uttrykk, men jeg vil tro at Leave Your Soul For Now kommer til å slå bra fra seg fra scenen. 

De spenner altså godt i stil, og vi får relativt seige og triste, tunge, låter som Visceral Reality flyter godt ut i sfæren. The Fallen King også, som har et fin flyt på gitaren, noe post-metal der som appellerte til meg.

Vokalen fungerer, den er litt mellomting mellom vanlig og core, med mye melodi. Mulig den er litt ensformig, men etter å ha fyrt gjennom albumet en del ganger er det ikke et ankepunkt. Og det er et stikkord, tid, Leave Your Soul For Now er en utgivelse som trenger å bearbeides, som gir deg mer og mer etterhvert som du investerer.

En jevnt over sterk utgivelse, i en sjanger vi ikke har så altfor mye av her i Norge. Jeg setter et pluss i margen, og føler at karakteren er der den bør ligge, men det var nok først etter å ha blitt kjent med låtene at den vippet opp fra sekseren. Produksjonen var bra, en klar og tung sak som kløftet fram låtene veldig fint.

7/10

Tracklist:

  1. Sky Castles
  2. Count the Crosses
  3. Oblivion Seekers
  4. Hellwater
  5. Paradise Crown
  6. Visceral Reality
  7. The Fallen King
  8. Vagrant Heart