Kilanerin%20ut%20240720

Thyrant "What..."

av yngve

Thyrant 2017Full tittel: "What We Left Behind"

Selskap: Indie Recordings

Release: 12.05.17

Thyrant@Facebook

Spansk extremmetal på norsk selskap.

Musikken er ikke så brutal som vokalen, selv om det riffes godt og bråkes greit under det forsanger Daniel legger igjen av lungene sine. Rytmikken er nok det som kanskje er mest streit metal, mens gitarene ofte legger seg i landskapet de melodiøse deathmetalbanda pleier å skissere. 

Litt av problemet er at vokalen er så dominerende, mulig bittelitt høy i miksen. Og den er, på tross av å være svært bra i sitt slag, noe ensformig i lengden. Det er enkelte små partier der stemmen vris opp litt og får en ørliten melodisk snert, og da en variasjon, men det er ikke nok til at jeg etter en tur med skiva sitter igjen med følelsen av å være litt utmattet. Liker du derimot kompromissløs hard vokal, i deathmetal-sjiktet, er nok dette ikke et stort problem. 

Det skjer en del tøft under vokalen, musikken har en del fete løsninger, en del tøff rytmikk og relativt godt med sprell. Men alt under ett blir dette et band og en skive som ikke helt fikser å skille seg ut.

Albumet sett i et objektivt lys er ikke verst, så sekseren er lett å plotte. Om det skulle ha vært snakk om ytterligere poengklatring, hadde jeg ønsket at jeg mer satt ut, for de har skills og lyd, men de blir litt for generiske.

6/10

Tracklist:

  1. Bury Me
  2. Endless Hunt
  3. Delusion
  4. Damned At Midnight
  5. Hard Boling
  6. What We Left Behind
  7. E.O.S
  8. Carving The Throne