Jernverket 2021 Hm 500x80

Those Who Bring The Torture "Pain Offerings"

av steinar selstø

Those Who Bring The Torture 18Selskap: Iron, Blood And Death Corporation

Release: 14.07.18 

Denne svensknorske gjengen må være noe av den mest perfekte medelsvensson, i en metalkontekst, som tenkes kan. Ikke overraskende, tatt i betraktning at Rogga er sterkt involvert

Those Who Bring The Torture@Facebook

Med andre ord, dette er death metal ala Sverige på alle mulige tenkelige og utenkelige måter. Har man hørt skiver fra Rogga før, vet man omtrent hvor dette bærer hen. Musikken er selvsagt både tung og kraftfull. De nedstemte låtene er mørke, men plenty av melodiøse gitarleads tilfører en litt lystigere side, uten at man blir helt gladmetall. Vokalen er sedvanlig dyp. Jeg kjenner ikke konstellasjonens tidligere utgivelser, men oddsen er lav for at de minner sterkt om Pain Offerings. Det vesentlige spørsmålet blir derfor hvorvidt trioen har klart å lage og fremføre gode låter.

Det var det, da. Materialet framstår som typisk jevnt. Det er aldri feil å lytte til skiva. Man lar seg for så vidt fenge så smått av, egentlig, hver eneste låt. Tittellåta framstår nok som den mest minneverdige, takket være blant annet et godt refreng. Ellers blir låtene liksom durende og gå uten at man verken lar seg irritere eller begeistre veldig. Jevnheten er rådende. Er man litt forsynt av death metal vil skiva dermed stå igjen som kjedelig og man velger heller klassikerne. Er man sugen på mer av denne typen metal vil skiva være et trygt kjøp. 

6/10

Tracklist:

  1. The Hangman and the Hanged
  2. Another Victim of Insanity
  3. Reality - Worst Show Ever
  4. Endquester
  5. Mental Meltdown
  6. Pain Offerings
  7. Enter the Damned
  8. Onwards to Termination
  9. Interlude Before the End