Karmøygeddon 24

The Gasölines "Cannonball Run"

av yngve

The Gasölines 21Selskap: Private

Release: 10.09.21

Man kjenner svevestøvet i kjeften etter et par runder med denne.

The Gasölines@Facebook

Jeg er stort sett ikke helt med i svingene når rockemobilen kjører forbi, om så er det i hovedsak når det er et element i musikken, eller at det trøkker metal av hele greia. Litt som Carburetors live. Og The Gasölines er der, og mer. Det ryker pinadø bekmørkt av potta når denne skiva snurrer. 

Og vet dere hva som dreper alt liv her? Altså i positiv forstand? Bassen! Den er så fremtredende at den alene frekker opp farten så mye at UP ikke klarer å holde følge. Men også trommene hanker poeng underveis. Men det er nivået de har lagt bassen på som virkelig løftet. 

Booze, Gambling & Hotrods var litt kjedelig for meg, og med det avslører jeg at tempoet må være der. Bare hør på neste låt, Chicken Race With The Devil. Her fanger de noe jeg virkelig liker med rock'n roll, følelsen jeg får når Phil kjører den feteste soloen i Killed By Death. Denne låten smaker faktisk litt Motörhead, litt Stone Deaf kanskje? Og mens vi har Motörhead i sfæren, på Demolition Derby må det være med overlegg at den begynner slik? (fet solo på denne!). Også en liten Carburetorsvibb gjør seg gjeldende her, men så lenge begge band legger låtene basert på riff som er så oppbrukt at det er sykt, vil jeg være forsiktig med å bruke de som referanse ;). For meg avgjør altså mye på energien, trøkket. Og det har The Gasölines i monn. 

Vokalen er ikke vakker, ikke for grov heller. Strengt tatt skal man ha en liten dagen derpå-vokalist, med nok gruff på mandlene, for å lede et slikt band. Alle faktorene i bandet jobber sammen og kler opp skiva like bra. 

De tre sporene som avslutter skiva falt ikke helt i smak, men det er nok her til at man bør stikke fingeren i hullet og rører godt. Fart og spenning, rock'n roll, tjære, gummi på asfalten, pølser som har ligget for lenge på bensinstasjongrillen - kjør på!

7/10

Tracklist:

  1. Autobahn Outlaws
  2. Go! Go! Go!
  3. Last Dollar
  4. Booze, Gambling & Hotrods
  5. Chicken Race With The Devil
  6. Speed Freaks
  7. Demolition Derby
  8. Fireball Garage
  9. Queen Of Hearts
  10. Whisky Blues