Jernverket 2021 Hm 500x80

Terror Machine "Ingen Retrett"

av steinar selstø

Terror Machine 20Selskap: Stench From Below

Release: 03.07.20

Den tredje utgivelsen fra Terror Machine er den første i fysisk format. Opplaget er svært begrenset, og man bør derfor rappe seg om man er fysen på litt norsk undergrunnsmetal.

Terror Machine@Facebook

Det er en hissig form for riffbasert metal i et landskap som klart hinter mot black bandet kjører på med. Med en label påklistret utgivelsen tenker man gjerne at utgivelsen ikke skal høres demo ut, men det gjør den, og det er i grunn helt greit tatt i betraktning at Stench From Below er en liten DIY-label tilknyttet bandet. EP-en låter altså nokså røft, men ikke på den deilige måten man kjenner fra diverse band innen de ekstreme sjangere. Balansen mellom vokalen og instrumentene i lydbildet er dog fin, og alle bestanddeler er lette å få ører på. 

Låtene funker helt fint, uten å være spektakulære på noen som helst måte. På sitt beste er man enkelt og greit når man treffer med et kult riff, og det skjer med jevne mellomrom. Alle de tre sporene inneholder bra ting i så måte, og EP-en framstår kvalitetsmessig jevn. Materialet er variert både i tempo og innhold, hvilket tyder bra før en eventuell fullengder. Gutta er flinke til å legge inn små avbrekk på fornuftige steder og langdryge partier forekommer ikke. 

Dersom man får til en herlig skitten produksjon på dette, videreutvikler låter og riff x antall hakk og kanskje justerer vokalen litt, den føles noe enerverende etter en stund, så kan dette bli veldig bra med tid og stunder. Skiva er verdt en sjekk for fans av aggressiv metal. 

5/10

Tracklist:

  1. Forest of Death
  2. Ingen retrett
  3. New Dawn