Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Taake "Stridens Hus"

av steinar selstø

11042962 863013730432536 8272770474763675667 NSelskap: Karisma Records

Release: 08.12.14

Taake er en av de aller stødigste leverandørene av klassisk norsk black metal, og 'Stridens Hus' skuffer i så måte ikke. 

Det er kanskje ikke vanvittig spennende det Hoest og co. leverer på dette albumet, men det er durkdrevent og særdeles godt gjennomført. Dessuten har materialet udiskutable kvaliteter. Jeg kan på sparket ikke huske noen skiver innen samme stil fra fjoråret jeg syntes var bedre. 

Vel, har man fulgt bandet vet man hva man omtrent hva man får. Det låter selvsagt grimt som fanden. Og lyden er god. Det er likevel materialet man biter seg mest merke i. De første gjennomkjøringene av Stridens Hus var ikke all verdens. Gradvis har låtene derimot festet seg, og mange av dem har etterlatt et positivt inntrykk, spesielt låtene på den første halvdelen av skiva.

Det åpner sterkt, med Gamle Norig. Det skjer mye kult gitarmessig i låta. Påfølgende Orm er streitere og ikke like sterk, men også her dukker det opp litt småkrydder i form av to gitarpartier og litt bakgrunnskoring som løfter låta. Høydepunktet på skiva kommer i påfølgende Det Fins En Prins, der låta etter drøye to minutter går over i et helt annet parti og et virkelig godriff dukker opp fra ingensteds. Det er denne kombinasjonen av streit og stygg black metal i klassisk drakt og små krydrende elementer som gjør at interessen vedvarer hele skiva gjennom. Periodevis er det stereotypt og anonymt det som gjøres, men det dukker alltid opp ett eller annet etter en stund som vekker oppmerksomheten til live igjen. 

Taake@Facebook

7,5/10

Tracklist

  1. Gamle Norig 
  2. Orm 
  3. Det fins en prins 
  4. Stank 
  5. En sang til sand om ildebrann 
  6. Kongsgaard bestaar 
  7. Vinger