C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Sworn "A Journey ..."

av yngve

Sworn 23Full tittel: "A Journey Told Through Fire"

Selskap: Private

Release: 21.06.23

Bergenserne kom ut med nytt album for en tid tilbake. 

Sworn@www

Og det er nok en gang snakk om godt med tid mellom slagene, forrige album kom ut i 2018, som ble godt behandlet her på Heavymetal.no og fikk en åtter på skalaen. Denne gangen har de beveget seg litt bort fra mitt ankepunkt den gang, for det er en utgivelse som har større variasjon. Det er fortsatt øs pøs og rett i strupen, med melodisk føring og pompøsitet som Fru Flettfrid ville ha satt pris på. Og du verden for en produksjon! Svær og kraftig, og som underbygger soundet de har; moderne og stort, og metal der skjæringspunktet svart og død møtes. 

Elementene i bandet er alle med på å løfte og trekke, for selv om Max' extremvokal er høykvalitet og hodet på beistet, kommer de ingen vei uten resten av kroppen. Lydlandskaper, synth, stemninger, tyngde, mørke, alt slikt som ligger under riff og rytmer er samlet en ordentlig ildfull opplevelse. 

Variasjonen kommer i form av rolige partier, cleangitarer, tangenter, det er faktisk tilstede i hver låt. Mellom alt av høyoktansriff, kraftig tromming og dype basslinjer, scorer bandet høyt på å legge inn drøye og tunge tempoer, gire ned litt av og til, og sukre med disse nevnte variasjonene. 

Høyt nivå, fra kos til dask på 0,1 sekund, juling rundt hver hjørne og stryk på kinnet ved neste korsvei, Sworn anno 2023 leverer en kraftplugg med A Journey Told Through Fire. Ikke innovasjon, men kvalitetssikret extremmetal som jeg er helt uforståelig til er usignert. Bandet er picky, og har vært i kontakt med selskaper, men vil ikke binde seg for en hver pris. Og med de avtalene mange mindre band får i dag er det lett å skjønne. 

Sjekk de ut, og min favoritt på skiva ble nok Monumental. Og vokalen på tittelkuttet, mamma mia!

8,5/10

Tracklist:

  1. A Godless Domain
  2. Grand Eclipse
  3. Calamity Sea
  4. The Forsaken
  5. Visions of Fire
  6. Monumental
  7. A Journey told through Fire