Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Svartsyn "Black Testament"

av ruben haug

Svartsyn Black Testament Cover SmSelskap: Agonia Records 

Release: 28.05.13

Svartsyn har jeg skrevet om før, da tok jeg for meg bandets sjette album (Wrath Upon the Earth) som jeg belønnet med 7,5. 

Ornias er fortsatt eneste medlem, og denne gangen har han med seg en herre som kaller seg Hammerman på trommer. Black Testament fortsetter slik jeg husker Svartsyn, med brutal og knusende black metal.

Som på Wrath Upon the Earth åpner det med en god intro, før det braker løs med Revelations In The Water. Du levnes ingen tvil, god og rå black metal med trøkk og tyngde. Det meste stemmer; gode riff, bra trommearbeid og knall vokal. Musikken maner fram bilder av tanks rullende inn i landsbyer med knusende kraft, legger alt de kommer over i ruiner. Ikke ulikt de bildene Marduk`s stemning en gang satte i hodet mitt, dog uten for mye musikalske likheter.

Tempoet er for det meste høyt, men noen rolige daler blir vi ført inn i, hele tiden med gode og småmelodiske riff i førersetet. Det er kvalitet fra begynnelse til slutt, og man må berømme Ornias` øre for gode riff.

Produksjonen er som materialet; tung og tøff, uten at det blir grøtete eller for mye. Bassen ligger kanskje litt langt fram i lydbildet vil noen mene, men jeg syns det kler låtene. De doble basstrommene dominerer nok noe, men for min del gjør det ikke noe. Det bare forsterker følelsen av råskap.

Liker du rå black metal med fart og tyngde, vil jeg ikke nøle med å anbefale Svartsyn. Det er variert og godt sammensatt, og Svartsyn fortjener så absolutt mer anerkjennelse enn de har fått. Karakteren blir den samme som sist:

7,5/10

Tracklist:

  1. Intro 
  2. Revelation in the Waters 
  3. Venom of the Underworld 
  4. Demoness with Seven Names 
  5. Carving a Temple 
  6. Eyes of the Earth 
  7. Rising Beast 
  8. Black Testament

Svartsyn@www

Svartsyn@Facebook