Sunless Sky "Doppelgänger"

av arni sørlie

Doppelgnger Sunless Sky 39767425 FrntlSelskap: Pure Steel Records

Release: 07.04.17

Sunless Sky kjører det opp med solid american power metal!

Det kan virke som om den amerikanske power-metalen er på en stigende graf for tiden. Sunless Sky er intet unntak, og de gjør det med godt overlegg. De slapp Firebreather i 2014, og Doppelgänger kom tidligere i år som andre fullengder. 

Mange av bandene jeg har hatt i spilleren den siste tiden, i denne sjangeren, de har hatt en litt overdrevent oldschoolvibe over det hele. Det kan virke som om de kjører en retrobølge der lyd, produksjon og helhet skal låte 1985. Sunless Sky har mye av den gamle viben, men har et friskt og moderne sound, og fremtoning. 

Det er vokalen til Juan Ricardo (Attaxe, Ritual) som setter den siste prikken over det hele med sin klassiske US-vokal. Nå er han også svært dreven, og synger svært bra, noe som er essensielt i sjangeren. Ekstra pluss fra meg for å ikke overdrive kastratbruken. 

Sunless Sky@Facebook

Første del av platen ble for meg sterkest med sitt litt friskere preg. Det flater litt ut når man kommer utover, men låter som Netherworld og Heroin er så sterke at man ikke mister grepet. Her og der smeller de til med supercatchy refrenger, frekke riff, og øsende komp, men noen låter faller litt mellom også, og blir litt fyll. Dog, for deg kan det jo være at det nettopp er de låtene som fester seg, og det andre som faller mellom? Nå kan det også nevnes at gitarist Curran Murphy har vært i både Nevermore og Annihilator, noe som kanskje kan høres i riff og soloseksjonen med litt godvilje lagt til. 

Doppelgänger anbefales på det sterkeste hvis ørekanalen tåler US-power, eller hvis man er lei av streit heavy og tyskermetal. Det hersker ingen tvil om at det er laaangt mer baller i dette enn i mye av dagens heavy og power. Refferanser kan være Agent Steel, Crimson Glory og Steel Prophet (anno 2000).

7,5/10

Tracklist:

  1. Starfall
  2. Doppelganger
  3. Kingdom Of Sky
  4. Stone Gods
  5. Lake Of Lost Souls
  6. Netherworld
  7. Adrenaline Junkie
  8. Inside The Monster
  9. Heroin
  10. Black Symphony