Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Suicidal Ninja Monkeys, et mangehodet monster

av yngve

Suicidal Ninja Monkeys 22 Fotograf Espen Winther

Bilde, fotograf: Espen Winther

Apekattene stiller med et album som spriker overalt, titulert 'Monkeys Have a Tale'. Det er Morten Bakke/Bakke Consulting, som tipser.

Vi leser at låtene kontra sist er plassert med bein i mange sjangre.  "Låter som Running , Band of Brothers og Jester er reinspikka, hook-basert rock , Lies plasserer Suicidal Ninja Monkeys i landskapet til band som eksempelvis The Good The Bad & The Zugly , Kvelertak eller Bokassa , mens I Am er stadionrock av den helt grandiose sorten. Suicidal Ninja Monkeys har med andre ord benyttet pandemien til musikalsk utvikling, finsliping av verbale mitraljøser og ytterligere forsterking av produksjonsteamet."

Teamet det henvises til er i tillegg til Eide Larsen på miksebiten, styrket med  Milan Cimfe (David Bowie, Linkin Park, Limp Bizkit) på mastering. På det nye albumet står produseringen kreditert  Grammy-vinneren Andreas Eide Larsen (Rihanna, Robbie Williams, Skrillex), som "... tilfører mektig intensitet og kraftfull presisjon."

Suicidal Ninja Monkeys@www

Tekster

"Med røtter dypt forankret i punken og med sentrale inspirasjonskilder som Green Day, Sex Pistols og Ramones, bør det komme som få overraskelser at bandets tekstunivers angriper sirkuset vi kaller vestlig politikk og samfunnets konformitet, massesuggesjon og statsfrykt -med full tyngde."

Skiva kom i handel 11. mars, via Fucking North Pole Records, og er tilgjengelig digitalt og i en limitert run med lp-er.

Konserter:

  • 19. mars: Larvik@Bølgen
  • 9. april: Langesund@Rockers
  • 16. april: Sandefjord@The Note
  • 7. mai: Fredrikstad@3. etg.
  • 2. juli: Greåker@Olavs Pub