Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Straighthate, livekonsert (video)

av yngve

Straighthate Vennesla 291022 Fotograf Bjørn Erik Lindberg

Bilde (Erik, Straighthate), fotograf: Bjørn Erik Lindberg

Bandet var ett av tre som deltok på en tributekveld i Vennesla. 

Straighthate kjører på med Sepulturalåter, og var så kule at de filmet hele gigen. Det er bra for de av oss som måtte på jobb eller av andre grunner ikke kunne være der.

Kvelden i Vennesla bestod av en triple tribute treat, med Straighate, Faith No More-tribute hvor det blant annet var medlemmer fra Green Carnation og Phyrric , og bandet som eier det å finne et fett navn på pakka, Metallikara :).

Jeg tok en prat med Erik, avbildet over som frontfigur i Straighthate.  Hvordan var det stå på scenen i Hunsfoskvarteret?

"Jeg kan ikke si annet der enn at Hunsfos PM5 var en hysterisk bra venue. Meget kul storstue med miks av gammel industri og moderne fasiliteter. Her har noen virkelig gjort en bra jobb med å lage en perfekt konsertarena. Og lydmessig funket det panzer."

Det kom greit med folk skjønte jeg, så dere slapp å bite negler og stresse rundt?

"Man vet jo aldri. Jeg hadde nok en god følelse på grunn av pakken med band, men forhåndssalget startet litt tregt. Men så løsnet det heldigvis underveis. Og jeg vet at som oftest kan man ta forhåndssalg av billetter og gange det med 2 av folk som betaler på døra. Når vi så det ble solgt et stykke over 100 billetter først, da var vi sikre på at vi fikk en bra gjeng, og det viste seg å stemme."

Hvordan fungerte stedet å spille på? Jeg skal jo ikke påstå at det florerer av metalkonserter i Vennesla, men dette har kanskje fått til en liten åpning inn i systemet?

"Vi sitter igjen med en følelse at dette vil vi gjøre igjen her. Publikum var med på allsang, og det var ingen saltstøtter foran scenen. Søling av fludium og headbanging i flott kombinasjon.

Nei, det er lite eller ingenting av metalkonserter i Vennesla, men nå som Agnar Espegren og Hunsfos Opplevelse ser så mye folk som kommer på et slikt arrangement, blir det garantert mer."

Dere er vel det eneste Sepultura-tributebandet jeg vet om, var det derfor dere plukket det? Litt fordi det ikke er så mye kamp om plassen? Jeg vet dere liker Sep altså :).

"Det har absolutt ingenting annet å gjøre med enn at vi har en stor brasiliansk S i hjertet vårt. Jonathan Perez og jeg startet faktisk dette på midten av 90-tallet. Vi ble besatt av dette bandet, så heftig var det faktisk. Men så ble Trail of Tears en stor greie, og ting ble lagt i skuffen.

Men ideen dukket opp igjen et liv senere, og skulle vi gjøre det 100% måtte vi ha med folk som kan spille annet en Lisa gikk til skolen. Nicolay og Roger er to av de beste gitaristene jeg vet om, når de så var klare visste jeg at her er det nødt å bli gull. Nicolay er jo nå kaptein på denne skuta, og det trenger vi. 

Og ja, vi har lett med alle digitale kikkerter, det finnes faktisk skremmende lite Sepultura Tribute ute i verden. Så null konkurranse der."

Og beste låten å spille denne kvelden?

"Å starte med introen til Beneath The Remains for å så eksplodere ut i den låten kjenner man jo er ok."

Den vanskeligste? 

"Jeg slipper billigst unna siden jeg er bassist :). Nicolay sier Beneath The Remains her au, he-he.

Var publikum greit med på notene da? Ble det godt med fokus og ikke bare fest? Litt med Sep er jo at det ikke er så altfor mange som kjenner katalogen her kontra la oss si Metallica og Maiden.

"Utrolig mange folk som kunne sin Sepulturahistorie her ja. Det tok ganske av der, så det var absolutt mye Sepfans til stede, ingen tvil om det."

De andre to banda? Hva synes du om de?

"De to andre bandene leverte så heftig at jeg tar av meg sombreroen og sjonglerer med tacoen. Totalt sjefs begge."

Fristet det til gjentagelse? Det å ikke bare spille der, men booke, få til noe mer med Straighthate?

"Det er allerede ting på gang i K-Town (Kristiansand for de uinnvidde - Yj :)). Pluss mye mer, dette blir et livelokomotiv. Det kommer snart med mer info der."

Kos deg, ok lyd, bra bilde, fett band, ingen vits i å ikke blåse denne opp og rocke!