Karmøygeddon 24

Stargazer "Life ..."

av yngve

Stargazer 23Full tittel: "Life Will Never Be The Same"

Selskap: Mighty Music

Release: 03.03.23

Trønderne girer opp til tredje, og vi strammer sikkerhetsbeltet.

Stargazer@www

Akkurat denne skiva har jeg hørt mye på, og jeg var greit fornøyd med forrige. Det er to ting som kan gjøre at jeg hører mye på et album; a) det løsner ikke helt, og b) det er bra, og har et voksepotensiale. Jeg tror at jeg er der at skiva kanskje trenger et c)-alternativ. For etter noen runder synes jeg låtene satte seg, at de ikke vokste på meg, men samtidig er det noe som gjør at play-knappen hele tiden ikke er vanskelig å trykke ned etter endt runde. Så, det løsnet, var i mål etter la oss si seks, syv runder, og at skiva har levetid. 

Det er fryktelig lite innovasjon her, det er bare et band som drar opp mesteparten av det som var bra før og pakker det inn med en blanding av vintage papir og en litt moderne touch. Og de leverer kjempebra, de har en evne til å sy sammen inspirasjonene til noe som ikke er åpenbart kopiering, de skaper låter som ikke ligner på noe, de bare lever under et slør av 80-tallsfløyel.

Selv om rytmeseksjonen og riffene bærer store deler av det musikalske innholdet på skiva, er det to faktorer som gjør Stargazer; vokal og gitarsoloer. Soloene på et par av låtene lukter sterkt av Gary Moore, det er aldri feil :). Vokalen til Helgemo er helt utrolig bra til tider! Det er så enkelt som at disse to faktorene løfter bandet opp i en etasje der de kan knive med større aktører. Men det skal også være sagt at det dreier seg om en fryktelig kløktig og sterk evne til å lage fengende låter. Flere spor har choruser og melodilinjer som rett og slett står seg utrolig bra.

Alt er skodd på stor og kraftig hardrock fra 80-tallet, med en solid eim av stadionfeel. Hadde Kingdom Come dratt på med noen av disse den gang, hadde dette vært på høyde med perlene de slapp på sine tro første skiver. Det er også likheter med nettopp Kingdom Come, et band som frekka seg i vårt elskede tiår de gang da, men tok med seg inspirasjon fra sin oppvekst. Stargazer drar bare enda mer inn, og fortsetter denne livslinjen. 

Den tunge Don't Kill, den geniale powerballaden Heartbroken eller den lett kommersielle og drivende Push Me, dette er bare noen av de beste sporene.

Vi trenger Stargazer, for ikke bare er det kanskje Norges beste hardrockband, som overgår Tnt (minus de tre første) og Stage Dolls, men de er så bra at dette albumet garantert vil lage noen bølger på den internasjonale scenen. Vil de levere enda bedre når de girer opp til fjerde? Takler de presset og fikser å svinge ut på den store motorveien? Jeg vet ikke, for bandet må jo i så fall dedikere mye tid til å turnere, forhåpentligvis er dette noe som kan ordne seg, men livet til aldrende karer med jobb og familie er ikke alltid kompatibelt med å være rockestjerner.

Vi krysser fingrene, og konkluderer med at uansett hva du måtte mene om sjangeren, er Life Will Never Be The Same en solid leveranse fra bandet. Og liker du melodiøs hardrock med de store refrengene, de gnistrende soloene, referansene som brukes kløktig? Da er denne karakteren sikkert noe du stiller deg bak.

8,5/10

Tracklist:

 1. Can You Conceive It
 2. Live My Dream
 3. Rock The Sky
 4. Live Today
 5. Don’t Kill
 6. Will I Come To Heaven
 7. Heartbroken
 8. Turn Off The Light
 9. Beyond The Moon
 10. Take Me Home
 11. Push Me