Karmøygeddon 24

Southern Discomfort, band til kick off (29.08.15)

av yngve

Vanvidd LogoLena og Southern Discomfort slipper to band i dag, de skal spille på festivalens Kick Off, 29. august@Onkel Aksel.

Begge banda kommer fra Arendal, så dette holdes relativt lokalt. Det er Vanvidd og Ancestral Legacy som tar turen til Kristiansand for å underholde publikumet på Onkel Aksel.

Southern Discomfort var representert på Wacken Metal Battle i Arendal nylig, der fikk de med seg Vanvidd, som imponerte såpass at de ble valgt ut til å fyre igang Kristiansandfestivalen.

"Bandet er relativt ferskt, medlemmene er unge (et par har ikke engang nådd myndighetsalder), men akk, for et potensiale" skriver festivalen i en pressemelding. Vanvidd spiller en "...form for folk-/trollmetal, inspirert av norsk folkemusikk, og hevder selv de har påvirkninger fra black metal, ompa, blues og jazz!"

Bandet har ikke så mye liveerfaring, men har ambisjoner om å øke på, og med Kick Off i Kristiansand er jo det en bra greie å ha på cv-en.

Vanvidd@Facebook

***

Ancestral Legacy 2

"Ancestral Legacy har adskillig mer erfaring enn kollegaene i Vanvidd. Bandet så egentlig dagens lys allerede i 1995, men gikk den gang under navnet Permafrost og ble etablert av Eddie Risdal (gitar, vokal) og Kjell-Ivar Aarlie. I 1998 fikk de med seg en keybordist, og bandet utviklet seg i retning symfonisk black metal, noe som gjorde at de også endret det første navnet til dagens. Etter fire demoer og en del utskiftninger i bandet, var det relativt stille i Ancestral-leiren fra 2003 til 2007. Da dukket Christopher Vigre opp som ny trommis, og de gikk i gang med innspilling. Resultatet ble en 5-spors ep, Trapped Within The Words, som ble sluppet i 2008. Våren 2010 ble første fullengder sluppet Nightmare Diaries på Femme Metal Records.

Etter denne innspillingen måtte dessverre vokalist Elin forlate bandet pga skade etter bilulykke. Hun ble etterhvert erstattet av Isadora Cortina. En ny bassist ble også funnet i form av Jarl Ivar Brynhildsvoll, som entret rekkene i 2011."

Bandet kom nylig ut med skiva Terminal, og sompresseskrivet korrekt påpeker, ligger de nå i landskapet "...doom/gothic metal."

Ancestral Legacey@Facebook

***

Southern Discomfort@Facebook

Festivalpass er i salg fra 16. april.