Rockman Hm 2024 500x80

Southern DisComfort 2019

av yngve

Sdc 19Du har fått med deg at lineup-en er klar?

Om du vil ha en koselig opplevelse, på en medium stor festival i en koselig by? Hvorfor ikke ta turen innom Kristiansand i september?

Hovednerven hos Southern DisComfort har blitt mer extrem enn det var før, men det er drypp av kontraster, som i år er Guardians Of Time og Hex A.D.

Diabolical fra Sverige og nevnte Hex A.D. kom på plass tidligere denne uka, og da er plakaten klar.

 • Altar
 • Borknagar
 • Diabolical
 • Flukt
 • Guardians Of Time
 • Hex A.D.
 • Samael
 • Vesen
 • Wormwood
 • Xenoblight

***

Nyhet fra 01.05.19:

Fredagens headliner er på plass, to lørdagsband er også plottet.

Lørdag: "Straks headliner på hovedscenen trer av, er det dags for å slippe løs Xenoblight på klubbscenen. Det danske up and coming-ekstremmetalbandet slapp debutalbumet Procreation i fjor, etter bare ett år som band. Både album og liveopptredene har så langt høstet dynger av lovord og knallbra kritikker. Vi ser frem til en kraftig dose progressiv thrash/death metal fra et band som frontes av Marika Hyldmar - i enkelte medier omtalt som she-demon. De som fremdeles mener at damer ikke kan gjøre metal, får pelle seg ned på Tolv Bord innen konsertstart!"

Sist ut på klubbscenen, og dermed også det bandet som avslutter hele sulamitten er ingen ringere en svenskene i Wormwood!! Diskografien består foreløpig av en EP og en fullengder Ghostlands – Wounds From A Bleeding Earth, som mottok upåklagelige anmeldelser. Men de har også et splitter nytt album på trappene. I starten ville Wormwood gjøre rock’n roll med blackmetal elementer, men etter endringer i besetningen endte de med en type melodiøs black metal, eller som de mer spennende beskriver det selv: atmosfærisk blackened folk’n roll!"

Fredagensheadliner: "Vi hadde planer om å annonsere hvem som skulle headline fredag 13. september allerede for noen uker siden, men skjebnen (?) ville det noe annerledes. Nå er tiden imidlertid kommet til at vi faktisk kan avsløre det. 

Bandet, som har gitt ut 10 album i tillegg til en rekke singler, minialbum, samlealbum og DVD’er, trenger neppe en dyptgående introduksjon, men litt må likevel sies. 

Vi snakker om ekstremmetalbandet som våknet til live i en bunkers i alpene i 1988. 

Vi venter rett og slett storfint besøk fra Sveits! 

Vi er stolte av å presentere Samael som ett av banda som topper plakaten i år."

***

Nyhet fra 28.02.19:

Headliner er på plass til lørdagen.

Bork nagar@Facebook

Med ny trommeslager, Bjørn som vi kjenner fra Profane Burial og Viper Solfa, er bandet i studio og jobber opp nytt album. Det betyr at det vanker nye låter når de besøker Kristiansand til høsten.

Bildet er rappa på bandets Facebook, fotograf ukjent. ©Borknagar

Borknagar 18

***

Nyhet fra 11.12.18:

To nye band er plottet.

Sdc 19

Nederlandsk dødsmetal i form av AltarEgo, tidligere Alter. 

"Deathmetalbandet Altar oppsto i Nederland på begynnelsen av 90-tallet, men i 2017 presenterte originalmedlemmet Marcel Verdumen en ny lineup, denne gangen med en dame på vokal (info spesielt til dem som er opptatt av at vi prøver å fylle en imaginær kvote i så måte😉)."

Bandet slipper ep i januar, og stiller på Southern DisComfort fredag 13. september, @Kick Scene.

Flukten til Vennesla

"Det skal bli både kaldt og svart når Flukt entrer scenen. I 2014 så bandet dagens lys (..?) i Vennesla. Når et band er fra traktene rundt Kristiansand, regner vi det som lokalt i SDC-sammenheng. Bandet har tidligere sluppet en EP og noen singler på henholdsvis SkyBurnsBlack Records og Nordic Mission Production. Nå for tiden jobber de med et album som kommer høsten 2019."

Festivalen forteller at bandet imponerte kraftig under kick off-et i år, og at de bestemte seg for at de måtte hankes inn til selve festivalen. Tolv Bord er scenen, fredag 13. september er datoen.

Bilder, til venstre: Flukt (fotograf Raptus Von Rupp), til høyre: AltarEgo, fotograf: Ukjent.

Flukt Band Foto RaptusvonruppAltar Ego Promo Pic

***

Band

Nyhet fra 06.12.18:

To norske midsizeband er på plass til neste års utgave av festivalen. Takk til Lena@SDC for tips :).

Bandbilde, ©Guardians Of Time

Kraftmetallerne i Guardians Of Time er godt kjent for dere lesere. Bandet leverte nettopp et imponerende album i sjangeren de oppholder seg i, og er mer kompromissløse enn noen gang. Bandet er forresten på utkikk etter gitarist, kanskje nettopp du vil bli å se på scenen neste år når de doble basstrommene, og skrikene til Bernt Fjellestad, dundrer ut av høyttalerne?

Siden Southern DisComfort strengt tatt er en svartere festival enn det Guardians Of Time tilbyr, vil de fungere som tyttebærsyltetøyet i kjøttkakemiddagen, variasjon i form av en ganerensende friskhet?

Guardians Of Time@Facebook

 • Intervju med bandet finner du HER .
 • Anmeldelse av sisteskiva er bak DENNE linken.

***

De beksvarte thrasherne i Vesen har gjort gatene utrygge i årevis. Og frykten er fortsatt til å ta og føle på, mye fordi de ikke er veldig aktive, og man vet aldri når de ubehagelige skikkelsene sniker seg fram og skremmer på nivå med slik Trond Kirkvaag opererte i sine glansdager .

Heavymetal.no har i mange år dekket operasjonene til bandet, sist var vel når de kom på plass i Infernofestivalens lineup tilbake i 2017. Dere er advart, møt opp på eget ansvar, og ta sjansen på å møte det grimme oppsynet til vokalist og gitarist Ronny.

Selv om vår mann Steinar hadde Vesens til nå siste album, Rorschach, på sin liste over høydepunkter tilbake i 2016, er det ikke anmeldelse i systemet som jeg kan finne, uten at jeg vet hvorfor.

Vesen@Facebook