Kilanerin-a_war_against_the_world-add_kort-500-opt

Sipher "Atlas"

av yngve

Sipher 18Selskap: Apollon Records

Release: 21.09.18

Med Erik Søfteland i spissen tilbyr Sipher stor rock.

Og med stor mener i sjanger, rocken er type skapt for store scener, og legger seg godt opp mot banda som jobber mot toppnivå. Sipher har litt av alt, litt grungen, litt hardrock, en god del Faith No More, litt Queen, noe kommersielle kanter, men altså; stor rock. Og Erik som vokalist er ikke noe å kimse av, han er litt der som Åge Steen Nilsen er, men litt mer baller - i det at han takler hardrocken og smører på med denne litt musikal-ishe snerten.

Sipher@Facebook

Dette er et band som er litt som Faith No More, som ikke var så lette å båssette, samtidig som Sipher drar inspirasjoner fra både 70-, 80,- og 90-tallet når de limer sammen låter. Resultatet, Atlas, er sprikende, men kvaliteten er der. For meg ble det dog deler av skiva som traff midt mellom øya, mens noe tok turen like over, eller på siden.

Åpningssporet, tittelsporet, er enormt bra. Det er såpass kraftig kost at det egentlig setter resten av skiva litt i skyggen. Mot slutten av lytteprosessen, når jeg hadde latt skiva hvilt litt, valgte jeg av og til å hoppe over den låten og spille resten :). Oppfølgeren er fet, Disco Aces (som trekker inn en annen tydelig inspirasjon, eller ihvertfall en musikalsk sammenligning; The Darkness), Turn The Tide også, men når Weight Of It All kommer synker deigen sammen for meg. Bakereferansen er på sin plass, jeg har fagbrev.

In Rue er en roligere sak som gjør seg bra som variasjon, og oppfølgeren, Supernova, har elementer som virkelig er knall! Jeg er ikke så glad i disse oversøte vokalharmoniene som benyttes i starten, men utover sangen åpner det seg dør etter dør. Dette er nok en type Queen-aktig låt som lukter like deler musikal og hardrock.

De siste par sporene er litt anonyme, men har en del å by på om du er inne i denne FNM-formen for rock, men jeg fant de bittelitt anonyme.

Et bra album, litt vel variert, men høydene er der oppe, og ingen av kuttene lukket seg; blør gjør de alle sammen i varierende grad. Tittelkuttet er der at det trenger øyeblikkelig tilsyn, makan til killer!

7/10

Tracklist:

  1. Atlas
  2. Disco Aces
  3. Turn the Tide
  4. Weight of it all
  5. In Rue
  6. Supernova
  7. More
  8. Overload