Karmøygeddon 23 B

Sinsid "Enter The Gates"

av yngve

Sinsid Album 20Selskap: Pitch Black Records

Release: 18.09.20

Det er duket for mer klassisk heavy metal fra vest.

Sinsid@www

Som sist dreier det seg om traust og klassisk heavy metal. Her er det lite som minner meg på hvor vi er i kalenderen, ikke bare fordi Sinsid ligger og lusker i hin dager, men de bruker veldig få av elementene mange metalband fletter inn i dag. De strippet det ned til en rå og enkel form for metal. Man har band som kjører på kopimaskinen og selger retroforståelse av det som en gang var. Så har vi band som Sinsid, som ikke bryr seg en pøkk om noe og er gamle nok til å ha opplevd den gyldne æraen på 80-tallet. Det er her mange vil være enige med meg at finnes et skille på utøverne.

At folk synes dette er baktungt og kjedelig kan jeg godt forstå, men jeg tror samtidig det er et marked for nettopp ubesudlet og primal heavy metal. 

Bandet har fasetter i musikken, spor av stiler og band, men generelt tror jeg ikke du kan forlange mye mer fra et band som framstår slik. Og det som er litt greit å få med, som jeg personlig fant ut nå, og på debutskiva, var at låtene og soundet vokste på meg etter noen runder. Umiddelbart kan det høres litt enkelt ut, men vokalen, soloene, og også låtene, kom greit i mål. De har også lagt seg på et jevnt midtempo på hele skiva (et par unntak er det, som for eksempel Point Of No Return), og relativt tungt uttrykk, så det er litt lite bredde der. Kanskje litt daff koring noen ganger, det hadde faktisk løftet noe om krefter hadde blitt økt i den biten.

Enkelte låter falt litt på sidelinjen, men albumet er greit balansert og går fint å spille gjennom flere ganger. Og basert på tilbakemeldingene jeg har lest på nett, ser det jo ut som om mitt utsagn om at det er et marked for denne formen for metal der ute. 

Karakteren er litt ned siden sist. Ikke fordi denne er svakere, men fordi oppskriften er litt lik. Det var for meg et album som føltes som en naturlig fortsettelse, uten de helt store overraskelsene. 

7/10

Tracklist:

  1. Rise of Fury
  2. Enter the Gates
  3. Fighting with Fire
  4. Hail to the Gods
  5. Point of no Return
  6. 666
  7. Dawn of Night
  8. Roll the Dice
  9. Freedom of the Sea