Kilanerin%20ut%20240720

Seax "Speed Metal Mania/To The Grave"

av arni sørlie

Seax 17Selskap: Iron Shield 

Release: Desember 2017

Speedmetal av en variant sist hørt i 1985?

Nei, det er nok hørt siden også, men Seax vet å sette 80-tallets spedmetal og raske thrash i høytaleren din! De startet i 2009, ga selv ut High On Metal i 2012, og To The Grave i 2014 (kun vinyl). Nå er Speed Metal Mania ute, og i samme slengen slapp de To The Grave også, begge på cd.

Seax@Facebook

Hold på hatten! Her skal man få litt å feste ørene til, og det med 19 låter og 70 minutt. Teller man toner er man nok oppe i milliarder, for her snakker vi non-stop speedmetal slik band som S.O.D., Assassin, Deathrow, tidlig Kreator, og mange flere fra 80 tallets undergrunn leverte. Det er full tenning fra start til endes, og låtene går alle i samme tralten. Mange vet nok allerede hva vi snakker om, men for dere som ikke er så bevandret i gammel speed/thrash, kan jeg informere om at det ligger en del punk i dette materialet. Når 70-tallspunken gikk opp i tempo, og tiden gikk opp i år, da havnet man her som Seax holder hus.

Etter å ha hørt begge hver for seg en del ganger velger jeg å dekke begge her i denne omgang. Skulle jeg dra fram en favoritt, så vinner Speed Metal Mania på grunn av at vokalen er noen hakk bedre, og man får litt mer pitch og fakter som man helst hørte av den rampete gjenglederen fra Politiskolenfimene :). Det metter det godt, men jeg har bekjente som liker dette enda, og som skal få et heads up på bandet, for de skal ha kred for sin nærmest episke framføring av stil. Skal man først ha dette på maten, da er Seax en god innertier i dagens undergrunn!

6,5/10

Tracklist:

Speed Metal Mania:

 1. Forged by Metal
 2. Leather and Spikes
 3. Fall to the Hammer
 4. Wastelands
 5. Doomsday Society
 6. Nuclear Overdose
 7. Evil Mistress
 8. Possessed by the Axe
 9. Speed Forever

To the Grave:

 1. Oldskull
 2. Forces of Hell
 3. Speed Psycho
 4. Crush Your Enemies
 5. Lamentations of Their Women
 6. Ready to Strike
 7. Maniac
 8. Drink, Fuck and Die