Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Screams Of Scarlet "Nowhere To Hyde"

av yngve

3986e24d8b2b7b4d0b4afb1b7ccd2fa8a8a7092dSelskap: Private

Release: 01.02.14

Martin Berger kjenner vi som bassist i Zerozonic, og som produsent med eget studio. 

Martin sendte over et par ex av bandets ferske utgivelse, hvor det er kjempegøy å se at Heavymetal.no-skjorta er med på bandbildet! Tusen takk!!!! Vil du være med i trekningen av det ene ex-et jeg fikk, sjekker du ut avdelingen for konkurranser.

Musikken er noe vanskelig å sjangerfeste, det dreier seg om en hybrid av noe moderne og noe melodiøst. Produksjonen gjør mye for at bandet hele tiden tøyles og ikke blir for hardt, eller for snille. Det balanseres svært bra, men jeg vet ikke helt om det kanskje hadde vært lurt å trøkke til enda mer, å la det metalliske få bittelitt mer spillerom. Men bandets musikk tåler godt å ligge her, for det gjør låtene tilgjengelige og lette å like - og ikke minst er det et lydbilde som gjør Screams Of Scarlet i stand til å bevege seg litt ut av det snevre metalmiljøet. Hadde dette vært monstermetal-lyd hadde man kanskje ikke fått innpass i for eksempel radiostasjoner, eller klart å spre musikken i bredden.

Vokalist Lars Marius har en svært bra stemme, det hører man når skiva får litt tid i spilleren. Han har en veldig bra melodiøs snert, som varieres med en røff sak. Om det er Martin eller Lars Marius som står for den harde vet jeg ikke, det får vi ta opp i et kommende intervju. Lars Marius ligger godt i nivåene og blir aldri spist opp av gitarer eller rytmeseksjonen, det i seg selv er en bragd, og jeg hører at noen har jobbet med miksen her. 

Tredjelåten åpner veldig kult, med en sterk vokallinje, før det riffes til og beveger seg inn i et fett tempovalg. Her er egentlig essensen av det bandet har som uttrykk; denne hybriden mellom melodi og hardhauseri. Jeg liker det, for når de ikke velger å trekke i en spesifikk retning, blir skiva lett å like. 

Screams Of Scarlet@Facebook

Når det gjelder tekster er det vanskelig å finne ut hva de vil si, men slik jeg ser det handler det litt om selvrealisering, litt om noe personlig, og ofte med et lite negativt fortegn. Mer vil jeg ikke synse om denne biten.

Screams Of Scarlet er et bra band, de har hovedvekt på melodier, slik jeg hører det. Når albumet spinner noen runder, begynner jeg å få foten for at dette er melodisk hardrock i grenselandet til metal, som benytter seg av en groovemetal-sak for å tøffe seg litt. Det er lekende til tider, fengende, bra spilt, produsert godt og rett og slett en grei skive. 

Bandet er klare for Brynerocken , den finner sted i tidsrommet fredag 5. september til lørdag 6., og Screams Of Scarlet stiller på lørdagen. På fredagen spiller de faktisk i Oslo/John Dee, sammen med Amaranthe, Brynerockens lørdagsheadliner :).

7,5/10

Tracklist:

  1. Nowhere To Hyde
  2. Passed Away
  3. Reach For The Skies
  4. Rise Again
  5. A Wish For Change
  6. Chosen For Violence
  7. No Forgiveness
  8. Kingdom Of Regret