Karmøygeddon 24

Sceptor "Rise To The Light"

av yngve

Sceptor 21Selskap: Pure Steel Records

Release: 24.09.21

Tysk-amerikansk powermetal. 

Og klassisk, jeg synes ikke power-taggen passer de så godt. For meg låter de som et gammelskoleband, litt baktungt med varierende kvalitet på låter og vokal. 

Sceptor@Facebook

Link til Roxxcalibur og Attacker hjelper på å plassere bandet, det betyr at de ikke er unge eller gamle, noe midt i mellom. Vokalist Bob kjenner vi fra Attacker, han har hatt bedre dager slik jeg hører det, så om jeg skal høre stemmen hans vil jeg nok trekke fram et par cd-er av den gjengen. Litt småsurt av og til, i den sarte slutten på Dissension synes jeg han falt litt av, men det er minimalt med den formen vokal her. Han har fortsatt en god del av stemmeprakten igjen, men det er en del krampaktig her. Det er for mange band der ute til at jeg lar disse slippe unna bunken med mediokre saker fra Pure Steel.

Jeg er usikker på om jeg vil skrive under på dette som fungerende, det er noen låter som er bra, men som helhet er det for mye som skurrer dessverre. Jeg har lest en del anmeldelser av skiva nå i ettertid av release, og det er mye bra, flere med full pott. Da skjønner jeg ikke så mye, men mulig noen vektlegger andre ting enn meg. 

Som sagt er det noen låter som er ok, men det er for mye kjedelig, fyllstoff, vokal som presser seg for mye, så til tross for noe fungerende er skiva under ett ikke en jeg vil løfte fram til mer enn rett over midtsjiktet. 

5,5/10

Tracklist:

  1. Past Reflections
  2. Crown of Nails
  3. The Curse of Orlac
  4. Rise to the Light
  5. Dissension
  6. Beyond the Unknown
  7. Sovereign
  8. Armour Black
  9. Spartacus
  10. Powerhouse (Bonus)
  11. Shadows in the Maze (Bonus)